|

Facebook “insanları keşfet” özelliği ile geliyor

Dünyadaki tüm sosyal ağları tek bünyede toplamaya adeta ant içen Facebook “Discover People” (insanları keşfet) özelliğiyle şimdi de Tinder'lığa göz kırpıyor. Facebook'ın yeni özelliği popüler uygulamalardan Tinder ile benzerlik taşıyor.

Yeni Şafak
14:23 - 3/02/2017 Cuma
Güncelleme: 14:30 - 3/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Facebook insanları keşfet özelliği ile Tinder uygulamasını adeta "kopyalıyor" diyebiliriz.
Facebook insanları keşfet özelliği ile Tinder uygulamasını adeta "kopyalıyor" diyebiliriz.

Facebook yakın bir zamanda tüm kullanıcılara sunacağı “insanları keşfet” özelliği ile çöpçatanlığa soyunuyor. Discover People yani İnsanları Keşfet adlı yeni bir özelliği bugün devreye alan Facebook'un bu özelliği popüler çöpçatanlık uygulaması Tinder'dan arakladığını söyleyebiliriz. Bu yeni özellik özellikle tanımadığı profilleri “dikizlemeyi” sevenlerin hoşuna gidecek! iOS ve Android platformlarında yer alan Facebook uygulamalarına yeni özellik eklendi fakat tüm kullanıcılarda aktif değil. Facebook'un Sayfalar, Etkinlikler, Yakın Yerler, Moves gibi farklı bölüm ve uygulamalara eriştiğimiz navigasyon kısmında bu özelliğin sizde olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Discover People'ı takip ettiğinizde en tepede profiliniz ve kısa bir özeti görünüyor. Facebook burada, eğer başka insanların sizi keşfetmesini istiyorsanız, kendinizi tanımlayacak birkaç cümle kurmanızı istiyor. Kısa profil bilgilerinizi yazdığınızda karşınıza keşfetmeye hazır profiller sıralanıyor. Facebook bunun için katılmayı planladığınız ve katıldığınız etkinlikler, üye olduğunuz gruplar ve yaşadığınız yer gibi bilgileri kullanıyor. Böylelikle size bir nevi “arkadaş” önermiş oluyor.





Tıpkı Tinder uygulamasında olduğu gibi kullanıcı hesapları arasında ortak bir nokta varsa Facebook bunu ön plana çıkartıyor. 2016'nın son çeyreğinde 9 milyar dolar gelir elde eden sosyal medya devi özellikle haber akışı ve video özelliklerine yoğunlaşırken, kuruluş amaçlarından biri olan “arkadaşlarla iletişim” kısmında geri planda kalmak istemediği için böyle bir hamle yapmış olabilir. Snapchat'in neredeyse tüm özelliklerini bünyesine katan, popüler fotoğraf uygulamalarının özelliklerini kendine ekleyen Facebook şimdi de Tinder gibi popüler çöpçatanlık uygulamalarına göz dikmiş gibi gözüküyor.













#Facebook
#Tinder
7 yıl önce