|

Faciadan dönüldü

PKK'lı teröristler iki ay önce Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gasp ettikleri araçla Adana'da Seyhan'daki Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi'ne saldırmak istedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:33 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

3 terörist iki piknik tüpüyle hazırlanmış bomba bulunduğu aracı polis merkezinin önüne bıraktı. Ardından teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polislerin anında karşılık vermesi üzerine teröristler olay yerinden kaçtı. Adana Valisi Mustafa Büyük, polis merkezi önüne bırakılan patlayıcı yüklü otomobilin Diyarbakır Lice jandarma bölgesinden 2 ay önce gasbedildiğinin tespit edildiğini söyledi. Vali Büyük, yaptığı açıklamada, merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'ndeki Şehit Özer Özkaya Polis Merkezine saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.



BOMBALI ARACI BIRAKIP KAÇTI


Olayın dün sabah saatlerinde yaşandığına işaret eden Büyük, şunları söyledi: “Adana'da sabahleyin Şehit Polis Özer Özkaya Polis Merkezi önüne bir aracın terk edilmesi ve kaçarken yine otomatik silahlarla merkezin taranması sebebiyle bir olay meydana geldi. Aracın Diyarbakır Lice jandarma bölgesinden 2 ay önce gasbedilmiş bir araç olduğu anlaşıldı. Patlayıcı yüklüydü ve kontrollü bir şekilde patlatıldı. Herhangi bir yaralımız şehidimiz yok'' dedi.



Nöbetçi polis fark etti

Nöbetçi polisin, saldırıda kullanılan otomobilin sürücüsünü, aracı park etmeye çalışırken uyardığı, bu sırada ara sokaktan uzun namlulu silahla ateş açıldığı ve polis memurunun anında karşılık verdiği belirtildi. Bu arada, polisin pazar günü kentteki bazı polis merkezlerine saldırı olabileceğine yönelik bilgi aldığı bu yönde önlemleri artırdığı öne sürüldü. Olay yeri yakınındaki ilkokulda ise eğitime bir gün ara verildi.


#PKK'lı teröristler iki ay önce Diyarbakır'ın Lice
#Lice
#Denizli Şehit Özer Özkaya
#Özer Özkaya Polis Merkezi
8 yıl önce