|

Fannie Mae yardıma doymuyor

New York
00:00 - 7/11/2009 Cumartesi
Güncelleme: 23:51 - 6/11/2009 Cuma
Yeni Şafak
Fannie Mae yardıma doymuyor
Fannie Mae yardıma doymuyor

ABD'li tutsat (mortgage) şirketi Fannie Mae, 15 milyar dolar tutarında yeni hükümet yardımı istedi. Şirket, yardım isteğini, temmuz-eylül döneminde 19 milyar dolar zarar açıklamasından ardından duyurdu. Zararda, hükümetin konut piyasasını destekleme planının bir parçası olarak tutsat destekli batık kredilerin satın alınmasının artan maliyeti etkili oldu. Şirket, hükümetten 4. kezdir yardım talebinde bulunuyor. Geçen yıl hem Fannie Mae hem de Freddie Mac hükümet kontrolü altına alınmıştı.


Fannie'nin son talebiyle birlikte iki şirketin hazineden istedikleri yardım miktarı 100 milyar doları aşmış olacak. Şirket, ek hükümet yardımını, gelecekteki batık tutsat kredilerini kapatmanın yanı sıra 3. çeyrekteki zarar için de kullanılacağını bildirdi.

5 TRİLYON DOLARLIK PORTFÖY

Fannie Mae ve Freddie Mac, ABD'deki tüm tutsat kredilerinin yarısından fazlasını elinde bulunduruyor ve bu da 5 trilyon dolardan fazla ediyor. Geçen yıl temmuz ayında Kongreden geçen kurtarma planıyla hükümet iflaslarını önlemek amacıyla iki şirkete de limitsiz likidite sağlama ve hisselerini satın alma hakkında sahip oldu.

15 yıl önce