|

Faşizm Avrupa'da kol geziyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupalıların kabusunun, darbe ve krizlerle dize getirdikleri Türkiye’nin koşar adım hedeflerine ilerlemesi olduğunu söyledi. Erdoğan, “Avrupa, kendi korkularının içinde boğulmaya doğru gidiyor. Türk korkusu, İslam korkusu aldı başını gidiyor. Kendilerinden olmayan her şeyden korkuyorlar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:21 - 16/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Faşizm Avrupa'da kol geziyor
Faşizm Avrupa'da kol geziyor

Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde, on binlerce vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın kendinden olmayan her şeye düşman kesildiğini belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi: Büyük Türkiye için, güçlü Türkiye için, müreffeh Türkiye için verdiğimiz mücadelede pek çok bedel ödedik, ödüyoruz. Terör örgütleriyle mücadelede, sınırlarımız dışında yürüttüğümüz operasyonlarda, ekonomimize yönelen saldırılarda bedel ödüyoruz. Avrupa'da vatandaşlarımıza, atlarıyla, itleriyle, kinleriyle, nefretleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz.



Bugün Hollanda'da seçim var. Atların, itlerin sahiplerinin ne yapılacağı ortaya çıkacak. Bunların medenilikle, modern dünyayla alakası yok. Bunlar Bosna Hersek'te Srebrenitsa katliamında 8 bini aşkın Bosnalı Müslümanı katledenlerdir. Bunların biz cibilliyetini biliriz ama bunlar ne yazık ki hala medeni, modern olamamışlar, insanlıktan nasibini alamamışlar.





HAYIR SEFERBERLİĞİNE ÇIKTILAR


16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için adeta tüm Avrupa 'hayır' seferberliğine çıktı. Gazeteleri, Türkçe 'hayır' manşetleriyle çıkıyor. Fakat bir taraftan da mutluyum. Niye? Çünkü gazeteler başlıklarını Türkçe atıyor. 'Diktatör Erdoğan'a hayır.' Bunun benim şahsımla alakası yok ki. Türkiye'de bu bir sistem oylaması, bir sistemin değişikliği. Tayyip'le ne alakası var, Erdoğan'la ne alakası var?



ATIYLA, İTİYLE İNSANLIK DIŞI DUVAR


Dikkat edin, 'hayır' diyen herkese tüm kapılar sonuna kadar açık ama 'evet' derseniz karşınızda polisiyle, atıyla, itiyle insanlık dışı bir duvar buluyorsunuz. Türkiye'nin bir bayan bakanını kendi konsolosluğuna sokmamak için bir, iki saatte utanmıyor musunuz olağan üstü hal ilan ediyorsunuz. Hatta sonradan öğreniyoruz ki polislerine 'vur' emri dahi vermişler. Bunun için olağanüstü hal ilan edilir mi? Bunun için polise 'vur' emri verilir mi?





DEĞERLERİNİ AYAKLAR ALTINA ALDILAR


Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması Avrupalıları endişelendirdi, bunu engellemek için kendi değerlerini ayaklar altını almaktan bile çekinmediler. Avrupalıların kabusu, daha önce darbelerle, krizlerle, kaoslarla dize getirdikleri Türkiye'nin ayakları üzerinde durması ve koşar adımlarla hedeflerine ilerlemesi oldu.



HER ŞEYE DÜŞMAN KESİLİYORLAR


Avrupa, kendi korkularının içinde boğulmaya doğru gidiyor. Türk korkusu aldı başını gidiyor, İslam korkusu aldı başını gidiyor. Hiçbir şeyleri kalmadığı için hayata tutunabilmek uğruna, kendilerine sığınan mültecilerden bile korkuyorlar, kendilerinden olmayan her şeyden korkuyor, her şeye düşman kesiliyorlar.



AB'NİN İÇİNİ DE BOŞALTTILAR


Şimdi özellikle ülkemize karşı olan tutumlarıyla Avrupa Birliği'nin de içini boşalttılar. İşte İngiltere, Avrupa Birliği'nden ayrılıyor mu? Brexit denilen olayla yaptı halkoylamasını ve ayrılma kararını verdi. Bundan sonra artık ne AB'nin ne de herhangi bir Avrupa ülkesinin kimseye demokrasi, özgürlük, adalet, hukuk dersi verme hakkı kalmamıştır. Faşizmin ruhu Avrupa sokaklarında kol geziyor.



Sana ne oluyor


Erdoğan, “Güven ve istikrar ortamının garantisi olacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini engellemek için tüm güçleriyle çalışıyorlar. Haydi Avrupalıları anladık da bizim ana muhalefet partisine ne oluyor? Anayasa değişikliğiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan hususları, sanki öyleymiş gibi anlatıyorlar. Bu şekilde milletimizin kafasını bulandırarak, Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyorlar. Halbuki 16 Nisan'da milletimizin oylayacağı anayasa değişikliği, topu topu 18 madde. Ana muhalefetin başındaki zat, açıp bu 18 maddeyi okuma zahmetine dahi katlanmamış" dedi.



Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin, “Biz bu zatın yalancılığını biliriz ama bu defa söylediklerinin hepsi kuyruklu yalan. Halbuki açsa, okusa 18 maddeyi, orada görecek, ne olacağını ne olmayacağını ama öyle bir derdi yok" diye konuştu.





O akdi bozun


Türkiye'nin bir bayan bakanının Hollanda'yı ziyaret ettiğini ve kendi ülkesinin konsolosluğuna giderek vatandaşlarla buluşacağını anlatan Erdoğan, “Kendileri İngiltere'de, Avrupa'nın değişik yerlerinde gidip seçim kampanyaları yapıyorlar, geç bunları. 'Hayır' kampanyası yapmak üzere Almanya'ya, Hollanda'ya, İsviçre'ye, İsveç'e, Danimarka'ya gelen PKK terör örgütünün temsilcilerine, onların yandaşlarına ve onlarla beraber hareket eden Türkiye'deki Barolar Birliği Başkanı'na, onlara müsaade ediyorsunuz. Peki Türkiye'nin bakanına niçin kapıları kapatıyorsunuz? Rotterdam Belediye Başkanı'nı, İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, 'Hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun. Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil" dedi.







#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Avrupa
#Faşizm
7 yıl önce