|

Fatiha okuyacak bir mezarı olsun

1998 yılında işkence sonucu öldürülen Cevzet Soysal’ın gömüldüğü yerin bulunması için oğlu Mücahit Soysal suç duyurusunda bulundu. Yeni Şafak’ın haberi üzerine harekete geçen Mücahit Soysal, “Hiç olmazsa ziyaret edebileceğimiz, bir Fatiha okuyabileceğimiz mezarı olsun istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:10 - 21/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
1998 yılında işkence sonucu öldürülen Cevzet Soysal’ın ölümünün araştırılması için oğlu Mücahit Soysal, Batman Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Babasının öldürüldükten sonra gömüldüğü yerin tespit edilmesini talep eden Soysal, ölüm nedeninin açığa çıkarılmasını ve ölümüne sebebiyet veren polislerin bulunmasını istedi.

İŞİN PEŞİNİ BIRAK DEDİLER

1998 yılında işe giderken babasının kaçırıldığını belirten Soysal, suç duyurusunda, 2009 yılında Silopi Savcılığı’nın faili meçhullerle ilgili çalışma başlatması üzerine, babasının bulunması için Batman Emniyetine gittiğini, ancak bu işin peşini bırakması yönünde ikaz edildiğini anlattı. Soysal dilekçesinde, “Bana emniyette 45 yaşlarında kel bir memur bu işin üzerine çok gitmememi ve başımın belaya gireceğini söyledi” dedi. Babasından 17 yıldır haber alamadıklarını belirten Oğul Soysal, “İçimizde az da olsa yaşadığına dair bir umut vardı. Ancak birkaç gün önce Yeni Şafak'ın gündeme getirdiği, Sabri Uzun’un kitabında babamın kaçırılıp infaz edildiğinden bahsediliyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yetkililer tarafından bir an önce babamın mezarının bulunup bize teslim edilmesini istiyoruz” dedi.

BİR FATİHA OKUYABİLELİM

“Hiç olmazsa ziyaret edebileceğimiz, bir Fatiha okuyabileceğimiz mezarı olsun istiyoruz” diyen Soysal, “Bu canilerin tespit edilmesi ve adaletin karşısına çıkarılması için yetkililerin gerekli işlemleri başlatmasını istiyoruz. Umarız geç de olsa adalet tecelli eder. Eminim ki bu olayın üzerine gidilirse o dönemde yaşanan benzer birçok faili meçhul dosya da aydınlanacaktır” şeklinde konuştu. Soysal’ın avukatı İdris Yapıcıoğlu da ciddi bir soruşturma yapılırsa faillerin bulunacağına inandıklarını, bunun için de ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Paralel yapının İHL oyunu 

Manisa’da, dokuz yıl önce paralel yapının eline geçtiği öne sürülen İmam Hatip Lisesi binası için hukuki süreç başlatıldı. Binanın Manisalılar tarafından yapıldıktan sonra 9 yıl önce bir derneğin eline geçtiği ve binada kiracı olarak durduklarını anlatan Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, binayı geri alabilmek için hukuki süreç başlattıklarını söyledi. 1970-1971 yıllarında hayırseverler tarafından Manisa İHL binası olarak inşa edilerek İmam Hatip Okulu Yaptırma Yaşatma Derneğine hibe edilen binada okul, derneğin paralel yapı tarafından ele geçirilmesi sonucunda kiracı durumuna düşürüldü. Derneğin ismini de değiştiren paralelciler,  imam hatip için vatandaşlar tarafından bağışlanan arsa ve binanın kendilerine ait olduğunu iddia ediyor. Manisa Milli eğitim Müdürlüğü ise binanın kendilerine devredilmesi için hukuk süreci başlattı.

#Cevzet Soysal
#Mücahit Soysal
#Batman Cumhuriyet Savcılığı
9 yıl önce