|

Faturayı danışmana kestiler

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tanal’ın girişimiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızının mahremiyetine yapılan çirkin saldırıyı ‘danışman hatası’ diyerek örtbas etti. ‘Mesele bir danışman hatasıdır’ diyerek geçiştirilmeye çalışılan önergeyi CHP Grup Yönetimi'nin 28 Temmuz’da onayladığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 22:20 - 27/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal DAEŞ'e biat eden Lazika İsmal Emirliği adlı örgütün liderinin Sümeyye Erdoğan'a evlenme teklifi ettiğini belirterek İşçişleri Bakanlığı'na verdiği soru önergesiyle bu örgütün araştırılmasını istemişti. Önergede, “Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklif etmesi ise bu grupların AK Parti'ye kendilerini ne kadar yakın hissettiklerini açıkça gösteriyor” diyen Tanal, Erdoğan'a karşı çirkin saldırıların başlatılmasına neden olmuştu.



MESELE BİR DANIŞMAN HATASIDIR!


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na yanıt olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Gerek Grup Başkanvekilimiz Sayın Levent Gök, gerekse Sayın Mahmut Tanal bu önergede asla Sayın Sümeyye Erdoğan'a dönük bir maksadın söz konusu olmadığını açıkça söylediler. Mesele bir danışman hatasıdır ve o danışmanın işine son verilmiştir” açıklamasında bulundu.





'SÜMEYYE ERDOĞAN'IN ADI YER ALMADI' İDDİASI ASILSIZ


Kılıçdaroğlu açıklamasında, “İstanbul Milletvekilimiz Sayın Mahmut Tanal'ın TBMM'ye verdiği ve Grup Yönetimi'nin onayından geçen soru önergesinde Cumhurbaşkanı'nın kızı Sayın Sümeyye Erdoğan'ın ismine hiç bir şekilde yer verilmemiştir. Ancak bu önergenin medyaya duyurulması sırasında, maalesef bir danışman hatası sonucunda Sayın Sümeyye Erdoğan'ın ismi konuya dahil edilmiştir” ifadelerine yer verdi.



28 TEMMUZ'DA ONAYLANMIŞ


Kılıçdaroğlu'nun 'mesele bir danışman hatasıdır' diyerek kandırmaya çalıştığı soru önergesinin 27 Temmuz'da Tanal tarafından İçişleri Bakanı tarafından yanıtlanmak üzere Meclis'e sevk edildiği ortaya çıktı. Tanal'ın TBMM'ye verdiği önergeyi Grup Yönetimi 28 Temmuz'da onaylamış.



Her taşın altından o çıkıyor




Sümeyye Erdoğan'a Lazika İslam Emirliği tarafından evlilik teklifinde bulunulduğu haberlerini yayarak çirkin bir itibarsızlaştırma çabasına girişen Tanal, her taşın altından çıkıyor.



PROVOKATİF EYLEMLERDE HEP SAHNEDE


Provokatif kimliğiyle akıllarda yer tutan CHP'li Mahmut Tanal, birçok eylemde de ön saflarda yer aldı. Geçtiğimiz 1 Mayıs'ta Tanal, eylemlerde çıkabilecek olaylara karşı Beşiktaş Barboros Bulvarı'nda kurulan polis barikatını, aracıyla geçip Beşiktaş Meydanı'na girmişti.



TOMA'YA TIRMANIP ŞOV YAPMIŞTI


CHP'li Tanal, İstanbul'da düzenlenen LGBTİ Onur Haftası kapsamında 'Onur Yürüşü'ne katıldı. LGBTİ'lilere destek için ön saflarda yerini alan Tanal, polis eylemcilere müdahale edince, TOMA'ya tırmanmıştı.



TERÖR DESTEKÇİSİ


Suruç saldırısından sonra İstanbul Beyoğlu'nda toplanan çeşitli gruplar, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısını Öcalan posterleriyle protesto etmişti. Öcalan posterlerinin kaldırıldığı gösteride Tanal da PKK'lılarla birlikte yürüdü.


#sümeyye erdoğan
#Lazika İslam Emirliği
#Mahmut Tanal
9 yıl önce