|

F.Bahçe'den UEFA'ya kayıt

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde 5. kez gruplara adını yazdırdı. Sarı-lacivertliler, play-off eleme turu ilk maçında İstanbul’da 3-0 kazandığı karşılaşmanın rövanşında İsviçre'de Grasshoppers’ı, ikinci yarıda Fernandao ve Stoch’un attığı gollerle mağlup etti. Fenerbahçe’nin gruplardaki rakibi bugün çekilecek kura sonunda belli olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 05:13 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için mücadele eden Fenerbahçe, play-off ilk maçında evinde 3-0 mağlup ettiği Grasshoppers'ı karşı ikinci maçta da 2-0 yenerek gruplara kalmayı başardı. İki takım da maça top kayıplarıyla başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta, 35. dakikada Stoch ve Alper'in kanat değişikliği oyuna biraz olsun hareket kattı. Maçtaki ilk tehlikeli atak 38. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortaya Robin van Persie ayağını yatırarak harika bir yarım vole vurdu; ancak top direğin hemen yanından dışarı çıktı. 43'te van Persie'nin sert şutu üstten auta gitti. İlk yarıda takımlar birbirlerine skor olarak üstünlük kuramayınca devre başladığı gibi 0-0 bitti.



Fenerbahçe, ilk maçın skor avantajını koruyarak temposunu istediği gibi ayarladı. Düşük tempoyla geçen maçın ikinci yarısındaki ilk tehlikeli atak temsilcimizden geldi. 68. dakikada Stoch'un yaklaşık 30 metreden yerden gönderdiği sert şut yandan auta gitti. 77. dakikada Van der Wiel'in ceza sahası içine gönderdiği harika pasa hareketlenen Alper Potuk'un sağ çarprazdan vurduğu top ağlara giderken Fernandao golü hanesine yazdırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 79'da Alper Potuk'un şık pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Topal'ın sert şutunu kaleci güçlükle kornere çeldi. Tempoyu arttıran Fenerbahçe ikinci golü 84. dakikada buldu. Mehmet Topal'ın dört rakip futbolcunun arasından ceza sahası içine gönderdiği ara pasında topu sol çarprazda kontrol eden ilk maçın yıldızı Miroslav Stoch, klas bir dokunuşla topu ağlara göndererek Fenerbahçe'nin 2-0 galip ayrılmasını sağladı.



Stoch takımdan ayrılmayacak


Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, kulüpteki geleceği belirsiz olan Miroslav Stoch'un takımda kalacağını açıkladı. Slovak oyuncunun takımdan ayrılmak istediğini düşünmediğini belirten Hollandalı teknik adam, "Genel olarak Stoch'un performansından memnunum" dedi. Takımın son durumu hakkında bilgiler veren Advocaat, "Bazı oyuncular yorgun göründü. Buna rağmen daha da fazla gol atabilirdik" değerlendirmesinde bulundu.



Grup kuraları bugün çekiliyor


Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki ikinci önemli organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde grup kuraları bugün çekilecek. Monaco'daki Grimaldi Forum'da saat 14.00'te yapılacak kura çekimine 48 takım katılacak. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda elenen 10 takım ile elemeleri geçen 22 ve direkt katılma hakkı bulunan 16 ekip, 4'erli 12 gruba ayrılacak. Grup maçları, 15-29 Eylül, 20 Ekim, 3-24 Kasım ve 8 Aralık tarihlerinde oynanacak. Kurada, Avrupa kupalarında ilk kez mücadele edecek Atiker Konyaspor'un yanı sıra play-off turunu geçen Fenerbahçe ve Osmanlıspor da yer alacak.





#Fenerbahçe
#UEFA Avrupa Ligi
8 yıl önce