|

FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu

FETÖ'nün kripto haberleşme uygulaması ByLock'a dair her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Deşifre edilen binlerce kullanıcı arasında teröristbaşı Gülen'in yeğenlerinin de yer aldığı görülüyor.

Yeni Şafak
09:00 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 09:19 - 11/07/2017 Salı
Yeni Şafak
FETÖ elebaşı Gülen, Pensilvanya'dan talimatlarını ByLock üzerinden örgüt mensuplarına ulaştırıyordu.
FETÖ elebaşı Gülen, Pensilvanya'dan talimatlarını ByLock üzerinden örgüt mensuplarına ulaştırıyordu.
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (
) karşı sürdürülen operasyon ve soruşturmalar kapsamında örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock'a dair her gün yeni bir gelişme ortaya çıkıyor.
sonrası ByLock'a karşı kararlılıkla atılan adımlar kapsamında uygulamayı kullanan binlerce isimlik liste deşifre edildi. Bu kişiler arasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ailesinden isimlerin de yer aldığı tespit edildi. İlk tespitlere göre teröristbaşının 5 yeğeni dikkati çekiyor.



Muhammet Sait Gülen


2010'daki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 91 kişi hakkında açılan davanın görüldüğü soruşturmalar kapsamında ortaya çıktı. Gülen'in yeğeni olan sanık Muhammet Sait Gülen'in de aralarında olduğu 58 sanığın ByLock kullandıkları belirlendi.  

  • KPSS soruşturmaları kapsamında hakkında açılan davalar kapsamında yargılanan sanık sayısı da bin 3'e yükseldi.

Alaattin A.


Balıkesir'in Edremit ilçesinde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında yapılan operasyonda ortaya çıktı. Gözaltına alınan Gülen'in yeğeninin oğlu Alaattin A, tutuklandı.  

  • Alaattin A, Gülen'in yeğeni Emine A. ile 'Edremit imamı' olduğu iddiasıyla aranan eşi Dr. İsmail A'nın oğlu.

Hüseyin Gülen


İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aranan ismi Yeşilyurt'ta saklandıkları evde yakaladı, Erzurum'a gönderdi. 

  • Hüseyin Gülen'in verdiği ifade: "Gülen benim anne ve babamın amca çocuğu olmaktadır. Köyüne de hiç gelmez. Kendisini görmedim, suçlamaları kabul etmiyorum. Kesinlikle ByLock kullanmadım. Programın kim tarafından yüklendiğini bilmiyorum."

Büşra Gülen

İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aranan ismi Yeşilyurt'ta saklandıkları evde yakaladı, Erzurum'a gönderdi. 

  • Büşra Gülen'in verdiği ifade: "Ben ByLock programını Ankara'da çalıştığım sırada kim tarafından benim telefonuma bu programı indirdiğini bilmiyorum. Sadece Whatsaap gibi bir program olduğunu biliyordum. Bana hiçbir yazışma gelmedi."

Kemalettin Gülen


Tahşiyecilere kumpas davası tutuklu sanıklarının avukatlığını yapan isimler arasında yer alıyordu.  Tutuklanan avukatlardan Gülen'in yeğeni Kemalettin Gülen, Ergenekon davası kapsamında davanın sanıklarından Alparslan Arslan'ın arkadaşı olduğu için tanık olarak dinlenildiği ve beyanında doğduğundan beri 'cemaat üyesi' olduğunu söylediği, bu soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde ise, "Ben cemaati sevmem, hiçbir ilgim yok" dediği öğrenildi. 

  • Soruşturma kapsamında tutuklanan ve haklarında yakalama emri çıkarılan birçok avukatta ByLock bulunduğu tespit edildi. 

Yeğen


İzmir'de 2 Şubat 2016'da polise giden 'Yeğen' kod adlı gizli tanığın, FETÖ/ PDY’nin İzmir’in Bergama ilçesindeki yapılanmasıyla ilgili bilgi vermek istediği ve 40 sayfalık ifadesinin sonunda ByLock’u anlattığı öğrenildi.

  • Gizli tanığın ifadesinde, 17 Aralık 2013 sonrasında FETÖ üyelerinin telefon dinlemelerine karşı tedbir almaya başladığını belirtti. Gülen’den 'tüm üyeler ByLock programı üzerinden görüşmeler yapsın, normal telefonla görüşme yapanlar hizmete ihanet etmiş olur' talimatı geldiğini itiraf etti.

Kriptolu mesajlar çözülüyor

Elde edilen verilere göre örgüt, Kasım 2014 itibariyle "By Lock" adlı hem android hem de iOS tabanlı cihazlara uygun olan kriptolu mesaj uygulamasını kullanmaya başladı. Kısa süre içinde Milli İstihbarat Teşkilatı'nın istihbarat birimleri örgüt mensuplarının kriptolu mesajlarını arşivlemeye ve çözümlemeye başladı. İncelemeler kapsamında şifreli mesajların çözümlemesine devam ediliyor. 

#ByLock
#Fetullah Gülen
#FETÖ
7 yıl önce