|

'FETÖ ile değil milletle yürü'

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne tepki gösterdi. Yıldırım, “FETÖ’cülerin, bölücülerin ayakta alkışladığı bu yürüyüş milli bir yürüyüş değil. Sayın Kılıçdaroğlu, bu sevdadan vazgeç. Bölücülerle, FETÖ’cülerle gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokak. Gel milletle yürü” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2017 Salı
Güncelleme: 01:42 - 27/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da
Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da

Memleketi Erzincan’daki temaslarının ardından Erzurum’a geçen Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Erzurum İl Başkanlığınca Kent Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Yüz binlerin 15 Temmuz gecesi meydanı doldurup, alçak FETÖ teröristlerine geçit vermediğini hatırlan Yıldırım, “Erzurum tarih boyunca işgalcilere, vatan hainlerine göz açtırmadı. Erzurum’un basiretine her zaman inandık, her zaman güvendik. 1071’de Anadolu topraklarına kapı açan şehirlerimizden başlayarak Trablus, Yemen, Çanakkale, Balkanlar, İstiklal Mücadelesi’nde, terörle mücadelede, 15 Temmuz’da can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.

BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR

Terörün hain yüzünü bayramda da göstermek istediğini belirten Yıldırım, “Ne yaparlarsa yapsınlar birliğimizi, huzurumuzu, kardeşliğimizi, bozamazlar. 80 milyon vatan evladının kardeşliğini bozmak isteyenlere karşı mücadelemiz kesintisiz devam edecek. Zaman zaman bu alçaklar, canımızı yaksa da, bizi üzse de hiçbir zaman kirli emellerine ulaşmayacaklar. Binlerce yıllık kardeşliğimizi asla bozamayacaklar. Yapay gündemler oluşturarak, fitne ve kargaşa çıkarmak niyetiyle kimsenin bu birliğe beraberliğe halel getirmesine asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

MİLLETLE YÜRÜYORUZ

Terör örgütlerinin, Türkiye’nin kazanımlarını yok etmek için içeride ve dışarıda işbirlikçilerinin olduğunu bildiklerini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

“Gezi’de, 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da bunu gördük. Denediler, başaramadılar. Terörü, FETÖ’yü bir maşa olarak kullandılar. Kullanmaya da devam ediyorlar. Emin olun ki bundan sonra da asla başaramayacaklar. Biz, büyük Türkiye yolunda kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Biz yürüyoruz. 15 yıldır yürüyoruz. Dün yola çıkanlar gibi değiliz. Biz yürüyoruz, milletle beraber yürüyoruz, millet için yürüyoruz, hizmet için yürüyoruz, Türkiye’nin aydınlık yarınları için yürüyoruz.

BU SEVDADAN VAZGEÇ

Ana muhalefet partisi de yürümeye başlamış. Bakın buradan söylüyorum. FETÖ’cülerin, bölücülerin ayakta alkışladığı bu yürüyüş, milli bir yürüyüş değil. Bizim yürüyüşümüz millet için, gelecek için, istikrar içindir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu sevdadan vazgeç. Bölücülerle, FETÖ’cülerle gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokak. Onun için gel milletin arasına, milletle beraber yürü, istikbal de senin olsun.”


Rehavet yok

Yıldırım, Erzincan’daki temasları sırasında Kemah ilçesi kırsalında 4 teröristi etkisiz hale getiren Kemah İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Askerlerin bayramını tebrik eden Yıldırım’a, Kemah Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanı Üsteğmen Varol Öztekin, 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin bilgi verdi. Yıldırım, “Terörle mücadelede kararlılığımız artan şekilde devam ediyor. İnşallah milletimizi bu beladan kurtaracağız. Ülkenin terörle anılmasının önüne geçinceye kadar faaliyetlerimiz devam edecek. Bu konuda en ufak bir gevşeme en ufak bir rehavet yok. Bundan emin olabilirsiniz” dedi. Yıldırım, “Terörist, saldıran değil sizden kaçan, saklanan konuma geldi. Terörle mücadelede geldiğimiz en önemli nokta bu. Savunma değil, taarruz. Geçen yıl 6 Ağustos’ta aldığımız bu karar, bugüne kadar sahada mutlak üstünlüğü ele geçirmemizi sağladı. Bundan sonra da buna devam edeceğiz” ifadesini kullandı. Başbakan Yıldırım, daha sonra operasyonu gerçekleştiren komando timi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

#Binali Yıldırım
#Erzincan
7 yıl önce