|

FETÖ-PKK ortaklığı ‘flash’ta

Uşak'ta FETÖ/PDY'den tutuklanan kişiye ait flash belleklerde müzik dosyaları arasına gizlenmiş FETÖ elebaşı Gülen’in ses dosyaları ile PKK’nın dağ kadrosuna ait görüntüler ele geçirildi. Kayıtlar, FETÖ/PDY ile PKK/KCK arasındaki gizli ortaklığı bir kez daha kanıtladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:01 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
FETÖ-PKK ortaklığı ‘flash’ta
FETÖ-PKK ortaklığı ‘flash’ta

Uşak'ta, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, tutuklanan kişiye ait şifreli olduğu tespit edilen flash belleklerde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ses dosyaları ile PKK'nın dağ kadrosuna ait görüntüler ele geçirildi.



İNCELEMDE ÇIKTI


Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında, dört ay önce örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması “ByLock”u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan ve mahkeme tarafından “Terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütüne finans sağlamak” suçlamalarıyla tutuklanan D.T'nin iş yerinde ve otomobilinde ele geçirilen 2 flash belleğin dijital incelemesi tamamlandı.



MÜZİK DOSYALARI ARASINA GİZLENMİŞ


Şifreli olduğu tespit edilen dijital materyallerde, farklı sanatçıların isimlerinin yazıldığı ses dosyaları bulundu. Ses dosyalarını inceleyen polis, şarkı yerine FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ses dosyalarına ulaştı. İki terör örgütü arasındaki gizli ortaklığı gösteren dosyalarda ise FETÖ elebaşı Gülen'in mesajları dikkati çekti. Gülen'in 23 Ekim 2015 tarihli bir ses dosyasında, “Şimdiye kadar bu ülkede olan her ihtilalden evvel ya bir ay kadar yatağa düşmüş veya bir ay kadar delirmiş sokaklarda gezmişimdir. Şu anda da üzerimde bir kısım deliliklerin emareleri var” şeklindeki konuşması yer aldı.


#FETÖ
#PKK
#Uşak
7 yıl önce