|

FETÖ, PKK'dan beklerken cevap CHP'den geldi

Başbakan, referandum öncesi halka sağduyu çağrısı yaptı. Yıldırım,“Bu referandumu akıl dışı siyasi söylemlerle, ölüm-kalım meselesi gibi gösterenler var. İşi sivrileştirerek toplumun sinir uçlarına dokunmaya çalışanlara karşı bütün vatandaşlarımızın uyanık olmasını istiyorum” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:03 - 8/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Binali Yıldırım
Binali Yıldırım

Partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Sistemine geçişi öngören referandumu akıl dışı siyasi söylemlerle, ölüm-kalım meselesi gibi gösterenlerin olduğuna dikkat çekerek, "Bunlara, aziz milletim kulak asmasın. Bu referandumu, bulunduğu çizginin dışına çıkarıp toplumu germeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Vira Bismillah dedik, yola koyulduk. Son güne kadar gecemizi, gündüzümüze takıp çalışacağız. Vatandaşlarımızın 'Evet' demesi için bütün demokratik siyaset araçlarını kullanacağız. İşi sivrileştirerek toplumun sinir uçlarına dokunmaya çalışanlara karşı bütün vatandaşlarımızın uyanık olmasını istiyorum. Bu siyaset mühendislerine artık prim vermeyelim. Bu referandumu ölüm-kalım meselesi haline getirenlere şunu söyleyin: 'Bu millet çok ölüm-kalım badiresi atlattı, sonuncusunu 15 Temmuz'da yaşadı. Yani millet kimi dinleyeceğini bilir, millet kime 'evet' kime 'hayır' diyeceğini çok iyi bilir. O yüzden bizim kararımız evet'' ifadelerini kullandı.



SİYASET HOKUS POKUSÇULARI


Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu havaya kapılıp hiç kimse şunu unutmasın. Bu referandum 18 maddelik, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini, yargıyla, milletvekilleriyle ilgili hususları öngören bir anayasa değişikliği oylamasıdır. Bu bir genel seçim değildir. Öyle inanıyorum ki sadece AK Parti ve MHP seçmeni değil, diğer partilerin seçmenleri de Türkiye'nin geleceğini, bekasını ilgilendiren, Türkiye'nin daha hızlı Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedeflerini gerçekleştirmesini sağlayacak bu değişikliğe yüksek oranda oy verecektir… Milletimiz gidecek sandığa, gönül rahatlığıyla 'Evet' diyecek. O yüzden referanduma partiler cephesinden bakmak yanlış olur. Bu referandum ülkenin çağ atlaması meselesidir… Siyaset hokus pokusçularına asla itibar etmeyeceğiz, referandum süresince Türkiye'nin her yerine gideceğiz, ülkenin geleceğini aydınlatacak, Türkiye'ye yeni bir merhale sağlayacak bu tarihi fırsatı her yerde vatandaşlara anlatacağız.



BAŞÖRTÜ YASAĞI BİTTİ REJİM Mİ DEĞİŞTİ


2007'de Meclis'in en büyük partisine, 363 milletvekili bulunan partiye, cumhurbaşkanı seçtirmeyen, bunun için hukuk ihdas eden anamuhalefet partisi bu işin başlangıcına sebep olmuştur. Dilimizde tüy bitti, 1923'te cumhuriyet kuruldu, bu mesele orada bitti ama şaşmayın, bunlar başörtüsü sorununda da aynı şeyi yaptılar, rejim meselesi dediler. Başörtü yasağının kaldırılmasına, rejim meselesi diyen de bunlar. Sorunu çözdük, rejim halen dimdik ayakta."



CHP, HDP'nin kayığına binmiş


“Birkaç gün önce “PKK 'hayır' dediği için, FETÖ 'hayır' dediği için biz bu anayasa değişikliğine 'evet' diyoruz" dedik" diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, cevabı muhataplarından beklerken cevap CHP'den geldi. CHP'yi Allah ıslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iş tutarak milletin gönlüne giremezsiniz. Kim 'hayır' diyor, PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri, kim 'hayır' diyor, FETÖ'nün kaçak terörist sürüsü. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları bile değil, 'hayır' deseler ne olur, bunlar terörist terörist. Bunların 'hayır' dediği yerde biz zaten dünden 'evet' diyoruz. Başka bir 'hayır' kampanyası, HDP ve CHP. Belli ki CHP, sırtını terör örgütüne yaslamış, HDP'nin kayığına binmiş vaziyette. Ne diyelim onlar için hayırlı olsun."


MHP'nin, parti anlayışıyla değil “Önce ülkem ve milletim" anlayışıyla hareket ettiğini söyleyen Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP milletvekillerine teşekkür etti.Yıldırım, MHP ve ülkücülerin, memleket meselesi söz konusu olduğunda parti hesaplarını bir kenara bıraktığını, geçmişte yaşanan krizlerde de ülkenin geleceği için bir duruş gösterdiğini, anayasa değişikliği konusunda da aynı duruşu gösterdiğini bildirdi.








#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Anayasa referandumu
7 yıl önce