|

FETÖ rüyada yaşıyor

Adalet Bakanı Bozdağ, Yeni Şafak Ankara Haber Müdürü Hüseyin Likoğlu'nun da aralarında bulunduğu gazetecilere konuştu:

Yeni Şafak
04:00 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 02:09 - 10/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetelerin Ankara temsilcileriyle biraraya geldi. Bozdağ, Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olan 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ'ye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Darbe teşebbüsünde bulunan 680 şüpheli, tek kişilik odalarda kalıyor. Bir kısmı 3, bir kısmı 7 kişilik odalarda. 3 kişilik odalarda kalanların sayısı 200 civarında. Toplamda 1889 kişi bu 3 farklı odalarda, yani kişi sayısının daha az olduğu odalarda kalıyor" diyen Bozdağ, örgütün, uydurulmuş rüyalarla çözülmeyi önlemeye çalıştığını kaydetti. Bozdağ şunları anlattı:



UMUDU DİRİ TUTUYORLAR


“FETÖ rüyalar üzerinden çok ciddi propaganda yapıyor. Sahte rüyalar uydurarak birbirlerine anlatıyorlar. Bu şekilde büyük bir motivasyon sağlıyorlar. Böylece tutuklu olanlar, aileler ve dışarıdaki örgüt elemanlarını diri tutmaya çalışıyorlar. Örgüt mensuplarının itirafçı olmalarına engel olmak istiyorlar. 'Bugün kurtulacaksınız, yarın kurtulacaksınız, öbür gün bu iş kesin, tamam hiç merak etmeyin' gibi bir sürü yalanlar söyleyerek onları sürekli umutlu bekleyişin içine sokuyorlar. Umudu diri tutuyorlar ve çözülmelerini önlüyorlar."



'3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKACAK'


“Bu umutlar çıkmayınca yine başka yalanlar uydurulacak; her gün yeni bir rüya, yeni bir hikaye, beklenti, umut... Rüyayı görmeyene 'senin maneviyatın daha olgunlaşmamış' deniliyor. Bunun etkisine giriyorlar, sorgusuz sualsiz denilene inanıyor. Her gün yeni yeni rüyaları konuşuyorlar. '14 Ağustos'ta yeni darbe olacak' denildi, 'Ekimin ilk haftası bu iş kesin tamam' denildi, ilk hafta geçti. Kasımda başka rüya yalanı. 'Kasım'ın 8'inden önce 3. Dünya savaşı çıkacak ve hepimiz buradan çıkacağız' diye konuşuyorlar, bunu da ailelere yayıyorlar. Bunları motive etmek için yayıyorlar, o nedenle bunun örgüt faaliyeti olduğunu vatandaşın bilmesinde fayda var."



İTİRAF RAHATLARINI BOZACAK


“Örgüt üyeleri, etkin pişmanlık gösterdiği zaman yargılama sonunda mahkemelerin ona bir alt ceza verme hakkı doğar. İtirafların önüne geçmeye çalışıyorlar, çünkü itiraf olursa Fetullah Gülen ve yönetici kadrosunun rahatları bozulacak. Cezaevlerinde kalanlar onların umurunda değil. Hiç düşündükleri yok. Allah, Kuran, hadis, rüya, umut, beklenti ile aldatıyorlar. Ailelere çağrı yapıyorum, herkes çocuklarına sahip çıksın. Örgütün propagandasına göre değil kendi aklına göre, kanunların kendilerine sağladığı olumlu ve lehe hakları kullanmak suretiyle kararlarını versinler. Örgütün propagandasına aldanmasınlar."


  1. ABD'ye gidiyor
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşmesine katıldığını hatırlatan Adalet Bakanı Bozdağ, “Orada ana konu Fetullah Gülen'in iadesiydi. Çok detaylı bir şekilde konuşuldu. Türkiye'nin bu konudaki hassasiyeti, Gülen'in iadesinin Türkiye-Amerika ilişkileri için ne kadar belirleyici olacağının altı çok net bir şekilde çizildi" dedi. ABD'ye Gülen'in iadesi için yeniden gideceğini söyleyen Bozdağ, “Amerika Adalet Bakanından randevu talebinde bulundum. Olumlu karşıladı, biz de gideceğimiz tarihi ilettik. O tarih kesinleştiği takdirde gideceğiz. Büyük ihtimalle ekimin sonunda. FETÖ elebaşı Gülen'in iadesini görüşmek için ziyarette bulunacağım" ifadelerini kullandı. Gülen'in iade edilmemesi durumunda ABD'nin Türkiye yerine FETÖ'yü tercih etmiş olacağını dile getiren Bozdağ, “Bunun Türkiye'de çok büyük etkileri olur. Halktaki ABD karşıtlığının artmasına yol açar. İlişkileri son derece olumsuz etkiler" diye konuştu. Gülen'in, yanındaki teröristlerle birlikte örgütü ABD'den idare ettiğini vurgulayan Bozdağ, geçici tutuklamanın uygulanması gerektiğini, çünkü suç sayılan eylemin gerçekleşmekte olduğunu dile getirdi.

500 bin dijital delil


Bakan Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmaları kapsamında, 500 bin dijital verinin bulunduğunu belirterek, “Bunların hepsinin analizi, incelemesi yapıldıktan sonra şu an akıllarda olan soruların cevaplarının net şekilde bulunacağına inanıyorum. Çünkü darbede başarılı olacaklarını düşündükleri için hiçbir delili yok etmek için bir çaba harcamadılar. Bunlar incelendikçe çok şey ortaya çıkacak. Uçakların kara kutusu var, halkı bombalayan uçakların karakutularında o gece ne konuştukları ortaya çıkacak. İçişleri Krimal İnceleme Laboratuvarları, verileri çözümlemek için hızlı bir çalışma yürütüyor dedi.



#Adalet Bakanı
#Bekir Bozdağ
#FETÖ
#15 Temmuz
8 yıl önce