|

FETÖ sanığı: Örgüt bizi ölüme çağırırken devlet ise bizi yaşamaya

Kahramanmaraş'ta, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında dava açılan, FETÖ'ye ait dershanelerde çalışan ve örgüt içerisinde "büyük bölge mesulü" olduğu belirtilen sanığın yargılanmasına devam edildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan M.Y, "Örgüt bizi ölüme çağırırken, devlet bize yaşamaya çağırıyor" dedi.

Yeni Şafak
21:27 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 21:33 - 24/10/2017 Salı
AA
Fotoğraf: Arşi
Fotoğraf: Arşi

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan, FETÖ'ye ait dershanelerde çalışan ve örgüt içerisinde "büyük bölge mesulü" olduğu belirtilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık M.Y. ile avukatı katıldı.

M.Y, mahkeme heyetine etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi.

Örgütle ilgili bilgi veren M.Y, üniversite yıllarında FETÖ ile tanıştığını belirtti. Bir süre "bölge talebe mesulü" olarak görev yaptığını dile getiren M.Y, daha sonra "büyük bölge talebe mesulü" olduğunu itiraf etti.

FETÖ'nün deşifre olmasının ardından yasa dışı yollarla ülkeden çıkmaya çalışan bazı örgüt üyelerinin ölümle sonuçlanan olaylar yaşadığını anımsatan M.Y, "Örgüt bizi ölüme çağırırken, devlet bizi yaşamaya çağırıyor." dedi.

Mahkeme heyeti, M.Y'nin verdiği bilgilerinin teyit edilmesi için tutukluluk halinin devamına karar verdi.

#FETÖ
#Kahramanmaraş
7 yıl önce