|

'FETÖ silahlı örgüt' kararı onansın

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün terör örgütü olarak tescillenmesini öngören Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinin kararının onanmasını talep etti. Eğer karar onanırsa FETÖ'nün "silahlı terör örgütü" olduğu yargı kararıyla da tescillenecek.

Yeni Şafak
04:00 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:45 - 7/12/2016 Çarşamba
AA

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'yi ilk kez “silahlı terör örgütü” kabul eden Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinin kararının onanmasını istedi. Yargıtay 16. Ceza Dairesinin yerel mahkeme kararını onaması halinde FETÖ/PDY'nin “silahlı terör örgütü” olduğu yargı kararıyla da tescillenecek. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin Erzincan'daki faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 2009'da dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan “Ergenekon” davasına ilişkin soruşturma başlatılmıştı.



İLK KARAR 16 HAZİRAN'DA


Soruşturma kapsamında, söz konusu davada “gizli tanık” sıfatıyla yalancı tanıklık yaptıkları iddia edilen eski İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt ile Serkan Zirek ve Ahmet Koç hakkında “FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, yalancı gizli tanıklık yapmak, hürriyeti tehdit” suçlamalarıyla dava açılmıştı. Mahkeme, sanıklar Serkan Zirek'e 20 yıl, Ahmet Koç'a ise 6 yıl 3 ay hapis cezası vermişti. Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinin 16 Haziran 2016'da bu kararının gerekçesinde, FETÖ/PDY'nin “silahlı terör örgütü” olduğunun kabul edilmesi gerektiğine yer verilmiş, böylece örgütün silahlı terör örgütü olduğu ilk kez mahkeme kararına girmişti.



DOSYA YARGITAYDA


Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına geldi. Başsavcılık, kararla ilgili tebliğnamesini hazırlayarak, davaya bakacak Yargıtay 16. Ceza Dairesine gönderdi. Tebliğnamede, Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinin kararının onanmasını istendi. Bağlayıcılığı bulunmayan tebliğnamedeki istemle ilgili son kararı Yargıtay 16. Ceza Dairesi verecek. Yargıtay 16. Ceza Dairesinin yerel mahkeme kararını onaması halinde FETÖ/PDY'nin “silahlı terör örgütü” olduğu yargı kararıyla da tescillenecek.



BÜTÜN YAPI ANLATILDI


Tebliğnamede, FETÖ/PDY'nin kuruluşu, kurucuları, lideri, amacı, stratejisi, eylemleri, Türkiye'de ve Türkiye dışında, Türk vatandaşları ya da Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kuruluşlarına karşı işlenen eylem ve faaliyetlerinin nelerden ibaret olduğuna ilişkin İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan bilgi notu da yer aldı.


#FETÖ
#Yargıtay
#PDY
7 yıl önce