|

FETÖ yargısı AYM kararında

Yalanlarla kendini aklamaya çalışan FETÖ’cülerin bireysel başvurularını reddeden AYM, örgüte bağlı hakim savcı yapılanmasını anlattı: “Gizliliğe dikkat ettiler. YARSAV’a üye oldular. İbadet şekline örgüt karar verdi. Onlar için vatan FETÖ'den sonra gelir."

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/08/2017 الإثنين
Güncelleme: 02:19 - 21/08/2017 الإثنين
Yeni Şafak
​FETÖ yargısı AYM kararında
​FETÖ yargısı AYM kararında

FETÖ üyesi olduğu apaçık ortada olmasına rağmen aldıkları talimat uyarınca mahkeme karşısında ‘inkar’ yoluna giden örgüt mensupları pişkinliklerini, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) de taşıyor. FETÖ mensupları, şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları, örgüt toplantılarına katıldıkları ve himmet topladıkları itiraf ve delillerle ortaya çıkarılmasına rağmen tutuklamanın hukuki olmadığını ileri sürerek mahkemeye bireysel başvuruda bulunuyor.

HİMMET DE TOPLADI

Bunun son örneği de 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Bursa İdare Mahkemesi üyesi olarak görev yapan örgüt mensubu bir hakimin başvurusunda yaşandı. 2007 yılında Van İdare Mahkemesi üyesi olarak göreve başlayan hakimin, ByLock’u kullandığı ayrıca senede bir kez yapılan “devre toplantıları”na da katıldığı anlaşıldı. Aynı zamanda FETÖ’nün ele geçirdiği YARSAV’a sızan hakimin, evinde organize ettiği örgütsel toplantılara katılanlardan da himmet adı altında para topladığı belirlendi.

DAYANAKTAN YOKSUN BAŞVURU

Bunun üzerine FETÖ’cü kalkışmanın ardından görevden ihraç edilen ve hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açılan hakim, savunmasında, birçok örgüt mensubunun yaptığı gibi inkara başvurdu. Yalan beyanlarla işi pişkinliğe vuran hakim, bu durumu devam ettirerek AYM’ye de bireysel başvuruda bulundu. FETÖ’cü hakim, tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğini savundu. AYM Genel Kurulu ise başvurucu aleyhindeki delilleri dikkate alarak, başvurunun açıkça dayanaktan yoksun olduğuna hükmetti.

YARGI YAPILANMASI ANLATILDI

AYM’nin oy birliğiyle verdiği kararda FETÖ’nün yargıdaki yapılanması da ayrıntılı anlatıldı. AYM kararına, şu tespitler girdi: “FETÖ üyesi yargı mensupları, adaylık sürecinden itibaren mesleğin her aşamasında gizliliğe azami dikkat ettiler. Bu kapsamda, kendilerini de olduklarından farklı gösterdiler, FETÖ mensubu birçok yargı mensuplarıyla yakın ilişki kurmadılar. Aldıkları talimat uyarınca da kısa bir süre içinde YARSAV’a üye oldular.” “Örgüt, mensubu olan hakim ve savcıların, ibadetlerini nasıl yapacağından eşlerini nasıl ve kimlerde arasında seçeceğine, kimlerle arkadaş olacağından kadar yaşamlarının her alanını dizayn etti. FETÖ, hakimlik ve savcılığına giriş imtihanı sorularını mensuplarına dağıttı. Örgüt üyesi hakim ve savcılan ilk maaşlarının tamamını, sonraki tüm maaşlarının bir bölümünü ‘himmet’ adı altında yapılanmaya verdi.”

HEPSİ FİŞLEME YAPTI

“Kendilerinden olmayan hakim ve savcılarla ilgili edindikleri bilgileri bağlı oldukları abi ve ablalara bildirdi. Örgüt mensubu hakim ve savcılar sicil notlarıyla parlatıldı. FETÖ’cü hakim ve savcılar özel yetkili mahkemelerde ve savcılıklarıda örgütlendi. FETÖ’cü hakim ve savcılar için vatan, devlet, millet, ahlak, hukuk yapılanmadan sonra gelir. Örgüt mensubu hakim ve savcılar 2014 yılındaki HSYK seçimi ve diğer faaliyetleriyle ilgili iletişimi ByLock üzerinden gerçekleştirdi.” 

#15 Temmuz
#FETÖ
#AYM
#ByLock
٪d سنوات قبل