|

FETÖ'cü gazetecilerden 'iltica rehberi'

15 Temmuz darbe kalkışmasının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından FETÖ'cüleri tutuklanma korkusu sardı. Yurt dışına kaçmak isteyen FETÖ'cülere ise Tuncay Opçin ve Hasan Cücük yardım elini uzatarak iltica tavsiyelerinde bulundu.

Yeni Şafak
12:36 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 14:08 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

15 Temmuz öncesi sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan paylaşımlar yapan Tuncay Opçin ve Hasan Cücük, darbe sonrası Türkiye'deki 'abilerinin' rahat iltica etmesi için "iltica nasıl yapılır" rehberi hazırlamaya başladı.



17/25 Aralık'tan bu yana Türkiye'ye karşı hararet ve suçlamalarda bulunan ve daha sonra sığındığı Amerika'dan Türkiye'yi hedef almaya devam eden Tuncay Opçin, darbeden bir gün önce Twitter üzerinden “Yatakta basıp, şafakta asacaklar" paylaşımında bulunarak darbe kalkışmasının FETÖ eliyle yapılacağına işaret etmişti.




Darbe kalkışmasının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından büyük hayal kırıklığı yaşayan Opçin, bu defa Türkiye'deki cuntacıları korumaya ve temize çıkarmaya başladı. Türkiye'deki FETÖ bağlantılı kişiler gözaltına alınmaya başlayınca ise, Twitter üzerinden iltica etmenin yollarını paylaştı. Opçin yaptığı paylaşımda, “Siyasi sığınmacı olmak için, gerekli şartları soran arkadaşlar: ABD'ye giriş yapmadan, siyasi sığınmacı olamazsınız" diyerek kendisi gibi kaçmak isteyen FETÖ'cülere iltica önerilerinde bulundu.






Benzer bir paylaşım da FETÖ'cülerin bir diğer ismi Hasan Cücük'ten geldi. Hasan Cücük, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Danimarka'ya iltica konusunda bilgi almak isteyenler takip etsin" diyerek @ilticadk1 isimli hesabı paylaştı. Söz konusu paylaşımda iltica etmek isteyen 'abilerin' mail üzerinden bilgi alabilecekleri de belirtiliyordu.






Birçok sosyal medya kullanıcısı ise Tuncay Opçin ve Hasan Cücük'e tepki gösterdi.






#FETÖ
#İltica
#Tuncay Opçin
#Hasan Cücük
8 yıl önce