|

FETÖ'cü kardeşlerin planını site bekçisi bozdu

CHP'li Maltepe Belediyesi'ne ait olan ve FETÖ'nün yıllardır gizli toplantı üssü olarak kullandığı Pinhan Restoran'ın sahipleri, evlerine sakladıkları FETÖ belgelerini imha etmek istedi. Sitenin bekçisi, kendisine yakması için verilen yüzlerce sayfalık belgeyi jandarmaya teslim ederek, büyük bir duyarlılık sergiledi.

Yeni Şafak
09:34 - 3/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:10 - 3/10/2016 Pazartesi
Diğer

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) CHP'li Maltepe Belediyesi'nden kiraladığı Pinhan Restoran'ı üs olarak kullandığı ve gizli toplantılarını burada yaptığı daha önce açıklanmıştı. Örgütün restoranı yurt dışına para transferi için kullandığı 4 şirketinin adresi olarak da gösterdiği bilgisi üzerine operasyon başlatılmış ve şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul polisinin daha önce deşifre ettiği Pinhan Restoran'a kayyum atandı.



  1. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında İstanbul Maltepe'de bulunan Pinhan Restoran'a yönelik operasyon yapıldı. Restoranın sahiplerinden Mehmet Gözütok'un kaçtığı anlaşıldı. Soruşturma devam ederken Kocaeli'de Gözütok kardeşlere ait villayla ilgili bir ihbar yetkilileri harekete geçirdi.

Takvim'in haberine göre; Kocaeli İzmit'teki Akmeşe Jandarma Karakolu'nu telefonla arayan F.E. adlı bekçi, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Mehmet, İsrafil ve İbrahim Gözütok kardeşlere ait villada imha edilmek istenen çok sayıda doküman ve kasetler bulunduğunu belirtti. Villaya giden jandarma ekipleri, yakılmak üzere imhaya hazır kolilerdeki himmet listesi, hesap cüzdanları, kitaplar, vaaz kasetleri, 17 adet CD ve 41 adet şirket gelir giderlerinin tutulduğu ajanda, kasa defteri, 148 adet banka dekontu, 2005 yılına ait çok sayıda Zaman gazetesi, Sızıntı dergisi ve şirket içi yazışmalar içeren bin 090 sayfa belge bulundu. Gözütok kardeşlere ait ultra lüks villadan çıkan bir kamyonet dolusu eşya tutanak altına alındı.



Kahraman bekçi sayesinde Gözütok kardeşlerin FETÖ kanıtlarını imha etme girişimi de yarım kaldı. Mehmet Gözütok hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından yakalama kararı çıkartıldı. İbrahim ve İsrafil Gözütok kardeşler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu, iki kardeşin serbest bırakılmasına itiraz etti.







#Pinhan Restoran
#FETÖ
8 yıl önce