|

FETÖ’cü pilotlar hedefleri vurmadı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Tunceli’deki bazı askerlerin tutuklanmasının ardından, PKK’lı teröristlere yönelik 19 hava harekatı mercek altına alındı. İlk incelemede operasyona katılan FETÖ’cü pilotların, koordinatlar verilmesine rağmen tek bir PKK kampını vurmadığı, tek bir teröristi bile etkisiz hale getirmediği belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:30 - 21/08/2016 Pazar
Yeni Şafak
Munzur ve Pülümür vadilerinde üslenen, yol kesen ve araç yakan teröristlere yönelik geçen yıl düzenlenen operasyonda terör örgütlerinin kayıp vermemesinin nedenleri araştırılıyor.
Munzur ve Pülümür vadilerinde üslenen, yol kesen ve araç yakan teröristlere yönelik geçen yıl düzenlenen operasyonda terör örgütlerinin kayıp vermemesinin nedenleri araştırılıyor.

Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen 19 hava harekatından sonuç alınamamasıyla ilgili inceleme başlatıldı. Yapılan ilk incelemede, operasyona katılan Fetulllahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi pilotların, verilen koordinatlar dışındaki bölgeleri bombaladı tespit edildi. Elazığ ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıkları, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimin sonrası, FETÖ bağlantılı Tunceli'deki üst düzey bazı komutanların ordudan ihraç edilmesi ve tutuklanmasının ardından, Munzur ve Pülümür vadilerinde PKK'ya yönelik düzenlenen 19 operasyon mercek altına aldı.



KOORDİNATLAR VERİLMİŞ


Yapılan ilk inclemede, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ve 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı ile Tunceli Jandarma Komutanlığı'nın uzun süren istihbari çalışmaları, insansız hava araçlarıyla yapılan keşif sonrası Munzur ve Pülümür Vadisi'nde yaklaşık 150 PKK'lının kaldığı 19 hedefin kesin olarak saptandığı belirlendi. Munzur ve Pülümür vadilerinde yuvalanan ve yol kesen PKK'lı teröristlerin imha edilmesi amacıyla hava harekatı düzenlenmesi için gerekli bilgi ve koordinatların Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na verildiği tespit edildi.



BİLGİLERİ SIZDIRMIŞLAR


Bu bilgiler ışığında 2015 yılının ağustos ayı sonlarında Malatya Erhaç ve Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçaklarının, Munzur ve Pülümür vadisi ile merkez Çiçekli Köyü yakınlarında tespit edilen PKK kamp ve sığınaklarının imha edilmesine yönelik hava harekatı gerçekleştirdiği kaydedildi. Ancak, 19 hava harekatına rağmen tek bir PKK kampının vurulmadığı ve tek bir PKK'lının etkisiz hale getirilmediği ortaya çıktı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 8'nci Kolordu Komutanlığı ile Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan ve tutuklanan FETÖ'cü askerlerin operasyon bilgilerini sızdırdıkları konusunda önemli bilgiler elde ettiği öğrenildi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı da, geçtiğimiz yıl tespit edilen 19 PKK hedefinin vurulmaması ile ya da önceden bilgi sızdırlılmış olabileceği konusunda başlattığı soruşturmayı derinleştirdiği belirtildi. PKK'ya yönelik operasyon bilgisini basına ve adı açıklanmayan bazı kişilere ilettikleri öne sürülen, pilotların da aralarında bulunduğu bazı subayların tutuklandığı kaydedildi.



EN SONUNDA VURULDU


Öte yandan, 2015 Ağustos ayı sonunda yine aynı bölgeye hava harekatı düzenlenmiş, terör örgütü PKK'nın sözde 'Dersim Eyalet Komutanı', 'Baran Dersim' kod adlı PKK'lı İsmail Aydemir ve 4 arkadaşı öldürülmüştü. Yine 6 Ekim 2015 tarihinde Pülümür Vadisi Alacık Bölgesi'ne düzenlenen başka bir hava harekatında ise 6 PKK'lı etkisiz hale getirilmişti.


#PKK
#FETÖ
#Tunceli
#Hava harekatı
8 yıl önce