|

FETÖ’cü polisler defalarca aradı

Hükümeti devirmeye yönelik 17-25 Aralık kumpasının tezgahlayan FETÖ üyesi polis müdürlerinin ABD İstanbul Başkonsolosluğu ile irtibatı kesinleşti. FETÖ’cüler Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı ve Mehmet Akif Üner'in, başkonsolosluk görevlisi M.T. ile 2012’den 2014’e kadar telefonla defalarca konuştuğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:28 - 27/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Amerika'nın istasyon şefi
Amerika'nın istasyon şefi

Adil Öksüz ve MİT tırlarının durdurulmasını sağlayan FETÖ imamlarını telefonla arayan Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğunun 17 Aralık kumpasını kuran FETÖ’cü polis müdürleri ile yaptığı telefon trafiği ortaya çıkarıldı. Dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Organize Şube Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve Mali Şube Bürosu Amiri Mehmet Akif Üner’in 17 Aralık kumpası öncesi Başkonsoloslukta görevli M.T tarafından arandığı belirlendi.

KONSOLOS DEFALARCA ARADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 17-25 Aralık soruşturması kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. FETÖ’cü polis müdürleri Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı ve Amiri Mehmet Akif Üner’in talimatları kimden aldığını araştıran savcılık, telefon kayıtlarından önemli bir ipucu elde etti. Polislerin telefon trafiğini inceleyen savcılık, şüphelilerin Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli M.T ile yoğun bir şekilde telefonla görüştüğünü tespit etti.



İKİ YIL BOYUNCA SÜRDÜ

Polislerin geçmişe dönük telefon kayıtlarını inceleyen savcılık, M.T ile görüşmelerin MİT krizinin yaşandığı 2012 yılında başladığını belirledi. 2014 yılına kadar devam eden telefon trafiğinde polis müdürlerinin değişik tarih ve saatlerde M.T tarafından arandığı, görüşmelerin toplamda 55 dakika sürdüğü tespit edildi.

ÜNER 27, ÇAKALLI 17
ARDIÇ 11 DAKİKA KONUŞTU

Sıfırcı baş komiser olarak bilinen Mehmet Akif Üner’in M.T ile 27 dakika, eski İstanbul Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç ile 11 dakika, Mahir Çakallı ile ise 17 dakika görüşme yaptığı belirlendi. Bu telefon görüşmelerinde, örgütten gelen talimatların M.T’nin istasyon şefliğinden polislere aktarıldığı, talimatları alan polislerin harekete geçtiği düşünülüyor.

BYLOCK’ÇULARLA İRTİBATLI

ABD Başkonsolosluğu görevlisi olan M.T’nin aynı zamanda çok sayıda Bylock kullanıcısı ile de irtibatlı olduğu belirlendi. Bu isimler arasında en çok dikkat çekeni ise İstanbul Eski İstihbarat Şube Müdürü Serdar Güldalı oldu. M.T’nin FETÖ’cü polis müdürleriyle yüz yüze görüşüp görüşmedikleri de incelemeye alındı.

  • Adil Öksüz’ü o mu aradı?
  • 16 Temmuz 2016 sabahı Akıncı Üssü çevresinde yakalandıktan sonra FETÖ’cü hakimler eliyle salıverilen ve 18 Temmuz’da elini kolunu sallayarak uçakla Ankara’dan İstanbul’a giden Öksüz, buradan da Sakarya’ya geçmiş, sonra kayıplara karışmıştı. Öksüz’ün, darbe girişiminden 6 gün sonra, 21 Temmuz 2016’da ABD İstanbul Başkonsolosluğu’ndan arandığı ortaya çıkmıştı. Türkiye’deki ABD ajanları eliyle güvenli bir yerde saklandığı ileri sürülen Öksüz’ün, yolculuk için şartlar hazır olduğunda yine ABD’liler tarafından askeri kargo uçağıyla Almanya’ya götürüldüğü sanılıyor.

#FETÖ
#Bylock
#Adil Ökdüz
#ABD
7 yıl önce