|

"FETÖ'cüler devletten ayıklanacak"

Adalet Bakanı Bozdağ, "FETÖ yada PKK mensupları devletin içinden tek tek ayıklanacaktır. Bu ülkeye ihanet edenler endişe etsin" dedi.

Yeni Şafak
11:17 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 11:50 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Kültür Merkezinde 13. Ankara İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın açılışında konuştu.



Bakan Bozdağ'ın açıklaması şöyle:


"Tedbir almazsak Türkiye yine darbelerle karşılaşır. Ders aldık. Ordunun yeniden yapılandırılması noktasında da kararlar aldık. Türk ordusunun içinde FETÖ'nün ya da başka bir alçağın talimatı ile ölmeye, öldürmeye gidenler olduğu sürece Türkiye güçlü bir devlet olma vasfını sürdüremez. Bizim ordumuzun içinde devletin ve milletin emriyle ve onları yönetenlerin emriyle görev yapanların olması gerekir. Herhangi bir devlet kendisine ihanet edenleri çalıştırmak zorunda olursa devlet olma vasfını sürdüremez.



"İhanet edenler endişe etsin"

Devletler, sadakatlerinden şüphe ettikleri kamu görevlilerini çalıştırmak durumda değildir. Dünyanın hiçbir yerinde bu olmaz. ABD bunu yapar mı? Türkiye adımlarını kararlılıkla atmaya devam edecektir. FETÖ yada PKK mensupları devletin içinden tek tek ayıklanacaktır. Bu devlete değil terör örgütlerine sadakati olanlar devlette istihdam edilmeyecektir. Bu ülkeye ihanet edenler endişe etsin.



"Cennet vaat ediyor"

Fetullah Gülen, yalancıların şahadır. Onunla birlikte hareket edenler de öyle. 17 Aralık'ta hukuk darbesi yaptılar. 10 laf söylediler 10'u da yalan çıktı. 15 yalan söylese, 15 yalana inanmaya hazır bir yapı var. FETÖ'cü askerler itirafçı olmasın çözülmesin diye kara propaganda yapıyorlar. Cennet vaat ediyor. Bu kadar insanı öldüren katil değil midir? Bilmeden FETÖ'ye destek verenler ayrılsın.



"Kötü muameleye izin vermedik"

Türkiye cezaevlerinde kötü muamele ve işkence yoktur. Uluslararası AF Örgütü veya başka bir uluslararası örgütün söylemesine gerek yok. Biz kötü muameleye izin vermedik, vermeyiz. 'İşkence' iftirasını gerçekmiş gibi sunmasınlar. Elinde delil olan göndersin. İsim, yer, adres vermiyorlar. Yalan olduğunu ortaya çıkaramıyoruz. En ufak bir ihmal ve ihlal yok.



"Vatandaşımız OHAL'den etkilenmeyecek"

OHAL sadece devlete uygulanmıştır, vatandaşlarımızın etkilenmesine izin verilmemiştir. CHP, bazı KHK'ları AYM'ye taşıdı. Gerekçeleri 'KHK ile değişiklik yapamazsınız'. Anayasa'da 'OHAL süresince Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, gerekli durumlar KHK çıkarabilir' yazıyor. Konu sınırı yok. Anayasa'ya göre KHK'lar AYM'ye gönderilemez."


#Adalet Bakanı
#Bekir Bozdağ
8 yıl önce