|

FETÖ'cüler ile Kılıçdaroğlu 17 Aralık öncesi ABD'de anlaşmış

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17-25 Aralık darbe girişiminden hemen önce ABD'de terör örgütü FETÖ'nün üst düzey isimleriyle 'operasyonları konuştuğu' öne sürüldü. Gizli görüşmede FETÖ'cü hainlerin, "Biz harekete geçersek tavrınız ne olur" sorusuna Kılıçdaroğlu'nun, "Biz siyaseten gereğini yaparız" cevabı verdiği belirtildi.

Yeni Şafak
07:50 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 08:38 - 21/10/2016 Cuma
Diğer

17-25 Aralık FETÖ darbe girişiminden önce, ABD'de gizli bir görüşme yapıldığı ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile FETÖ'nün üst düzey isimleri 'operasyonlar' öncesi anlaştı. Kılıçdaroğlu FETÖ'cülere destek garantisi verdi.



Resmi programda gösterilmeyen programın, 2013 Aralık'ının ilk haftası gerçekleştiği ifade edildi. Akşam gazetesinden Murat Kelkitlioğlu'nun bugünkü yazısında öne sürdüğü iddiaya göre, CHP lideri görüşmede FETÖ'cülerle anlaşma yaptı.



Kendisine açıkça, "Bize destek verir misiniz" diye sorulduğu, Kılıçdaroğlu'nun da "Öyle veya böyle bir şeyler olsa, biz siyaseten gereğini yaparız" diyerek garanti verdiği belirtildi.



Yazıda yer alan iddiaya göre, aynı görüşmede FETÖ'cü Faruk Taban'ın, "CHP'de ciddi bir ivme yakaladınız. Bu iş başbakanlığa gidiyor" ifadelerinin ardından CHP lideri de teröristbaşı Fetullah Gülen'den 'Hocaefendi' diye bahsederek hal hatır sorup Diyanet İşleri Başkanlığı'nı şikayet etti. Kılıçdaroğlu, "Şu Diyanet'e bir bakın, Hocaefendi olsa böyle mi olurdu" ifadelerini kullandı.



  • FETÖ darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlardan rahatsız olduğunu açıkça dile getiren CHP lideri, "Operasyonların cadı avına dönüştüğünü" iddia etmişti. Şu ana kadar 113 medya mensubunun tutuklandığını ve 2 bin 300'ünün de işsiz kaldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Televizyonlar, gazeteler kapatıldı. Yargı eliyle bir siyasal anlayışa darbe yapmak istiyorsunuz. Darbe fırsatçılığı yapıyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.



#Kemal Kılıçdaroğlu
#FETÖ Darbe Girişimi
#17-25 Aralık Kumpası
8 yıl önce