|

FETÖ'cülere KPSS yasağı geldi

FETÖ ile mücadele kapsamında iki yeni kararname yayımlandı. FETÖ'cülerin sınavlara katılması yasaklandı. 15 Temmuz şehit yakınları ise askerlikten muaf tutulacak.

Yeni Şafak
09:22 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:58 - 23/11/2016 Çarşamba
Diğer

Hükümet, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında yeni tedbirler uygulamaya koydu. Yayımlanan iki yeni kararname kapsamında cezaevinde bulunan FETÖ'cülere özel ve kamu kurumlarının açtığı sınavlara girme yasağı getirilirken, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine direnirken şehit olanların çocuk ve yakınlarına da askerlikten muaf tutulmalarına imkân sağlandı. Yeni düzenlemeye göre TSK'da rezerv pilot uygulamasına geçilecek, emekli askerler, ordu için personel temin edebilecek.



FETÖ'ye sınav yasağı


Şu an tutuklu veya hükümlü olarak cezaevinde bulunan FETÖ'cülerin sınava girme hakkına kısıtlama getirildi. Sabah'ın haberine göre, böylece tutuklu FETÖ'cü asker ve siviller, ülke genelinde uygulanan merkezi sınavlar ile diğer bütün sınavlara hem cezaevinde hem de dışarıda katılamayacak. Emekli pilotların veya şu an sivil havacılıkta görevli pilotlar yapılacak sözleşme ile "ihtiyat pilot" adıyla ayda 3 iş gününden kısa olmamak kaydıyla ve yılda toplam 60 işgününü geçmeyecek şekilde görev uçuşu yapacak. Pilotlara harbe hazırlığın devamı için eğitimler verilecek.





#FETÖ
#KPSS
7 yıl önce