|

FETÖ'den tutuklanan Mehmet Altan'ın ilk ifadesi

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Ahmet Altan serbest bırakılırken kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ise tutuklandı. Teröristbaşı Gülen'i tanıdığını söyleyen Mehmet Altan, "Darbeden haberi olmadığını" ifade etti.

Yeni Şafak
08:05 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:58 - 22/09/2016 Perşembe
DHA

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gazeteci-Yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gazeteci yazar Ahmet Altan serbest bırakılırken, Prof. Dr. Mehmet Altan tutuklandı.



Mehmet Altan'ın nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, "Fetullah Gülen'i tanırım. Yüz yüze bir heyetle gazetecilik amacıyla görüşmüşlüğüm vardır. Fetullah Gülen'in nihai hedefinin ne olduğunu bilmiyorum. Hakkımdaki örgüt üyeliği iddiasını kabul etmiyorum. Gülen'in elini öptüğüme dair iddiada bulunulmuş ise de iddia sahibi özür dilemiştir" dedi.



1 dolarları yurtdışında kullanıyormuş


Evinde bulunan 1 dolarlık banknotlarla ilgili olarak ise Altan'ın, "Evimde 6 adet bir dolarlık banknot bulunmuştur. Bunlardan birisi 1990 yılında basılmıştır ve kullanılmayacak vaziyettedir. Diğer 5 adet bir dolarlık banknot ise cüzdanımda bulundu. Bu paraların yurtdışına çıktığımda kullanıyordum" ifadelerini kullandığı öğrenildi.



"Haberim yoktu"


Darbe olacağından haberi olmadığını öne süren Altan, şöyle konuştu:



"2012 yılında gazetede yazılar yazıyordum. 2016 yılının Ocak ayına kadar herhangi bir gazetede çalışmadım. Bu tarihten sonra 'Özgür Düşünce' isimli gazetede köşe yazarlığı yaptım. Bu gazete 15 Temmuz tarihinden önce kendiliğinden kapanmıştır. Ben gazetenin kimin kontrolünde olduğunu bilmiyorum. Benim darbe girişimine katılmam söz konusu değildir. Darbe aleyhine kitaplar yazmıştım. 28 Şubat sürecinde mağdur olduğum için şahsım komisyona davet edilmiştir. 14 Temmuz 2016 günü "Can Erzincan TV'deki programda dile getirdiğim husus yasama, yürütme, yargıya ilişkindir. Darbe olacağından haberim yoktu. O televizyon konuşmasından kastettiğim yapı devlet organlarıdır. Sübliminal kelimesinin anlamı insan bilincinin algılamadığı mesajları bilinç altına yerleştirme anlamına gelmektedir. Bu durum skandal niteliktedir. Bilinç altına hükmetmem nedeniyle tutuklanmam isteniyor."





#Mehmet Altan
#FETÖ Darbe Girişimi
8 yıl önce