|

FETÖ’nün 1 dolarlık akademisyenleri

FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında İstanbul Üniversitesi’nde görevli 31 akademisyen gözaltına alındı. Terör örgütü lideri Gülen tarafından okunduktan sonra darbe şifresi olarak gönderilen 'S' ve 'F' serili 1 dolarlık banknotlar, akademisyenlerin odalarından çıktı. 'S' ve 'F' serilerinin, sadece örgütün üst kadrosuna verildiği belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 23:02 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik 15 Temmuz sonrası başlayan operasyonların akademik ayağı devam ediyor. FETÖ'yle bağlantıları tespit edilen akademisyenler ve personeller görevden uzaklaştırılıyor. Bu kapsamda İstanbul Üniversitesi'nde de büyük bir temizlik çalışması başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli Tekirdağ, Denizli, Kocaeli ve Kırklareli'nde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı.



ÖRGÜT DOKÜMANLARI ODALARDA


Operasyonda akademisyenlerin üniversitede bulunan odalarında ve ikametlerinde geniş çaplı arama yapıldı. FETÖ adına faaliyette bulunduğu tespit edilen akademisyenlerin odalarında ve ikametlerinde çok sayıda belge, örgütsel doküman, dijital materyaller ile “Fetullah Gülen tarafından okunduktan sonra örgüt mensuplarına gönderildiği ve örgüt üyelerinin birbirlerini tanıyarak konumlarını bilmelerini sağladığı” şifre amaçlı kullanılan 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi.



34 GÖZALTI DAHA VAR


FETÖ operasyonları kapsamında Harran ve Çukurova Üniversitelerinde de gözaltılar oldu. Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nde İktidasi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi'nde yapılan aramaların ardından 12 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde ise FETÖ'cü olduğu tespit edilen ve aralarında profesörlerinde bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan akademisyenlerin FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma ve örgüt amaçları doğrultusunda faaliyet gösterme suçlarından emniyetteki sorguları devam ediyor.



519 akademik kadro temizlendi


FETÖ'yle mücadele kapsamında üniversitelerdeki açığa almalarda devam ediyor. Dün üniversitelerde yürütülen soruşturmalar kapsamında her kademeden 519 akademisyen ve çalışan açığa alındı. En büyük açığa alma Konya Selçuk Üniversitesi'nde


yaşandı. Üniversite bünyesinde görev yapan 167 akademisyen, 8 fakülte sekreteri, bir daire başkanı ve bir müdür görevden alındı. Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) devam eden soruşturmalar nedeniyle 62 akademisyen ile 3 memur daha açığa alındı. Uşak Üniversitesi'nde 27, İnönü Üniversitesi'nde 14, Bozok Üniversitesi'nde 114, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde 80, Anadolu Üniversitesi'nde 4, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde ise 38 akademik ve idari personel görevinden uzaklaştırıldı.



'S' ve 'F' serisinin şifresi


Terör örgütü lideri Fetullah Gülen tarafından gönderilen dolarların üzerindeki harflerin örgüt arasında mevkileri belirlediği öğrenildi. Akademisyenlerin odasından çıkan dolarların üstünde 'S' ve 'F' serisindeki banknotların olduğu ve bunun örgüt içindeki üst düzey


kişilere verildiği öğrenildi.




#FETÖ
#İstanbul Üniversitesi
8 yıl önce