|

FETÖ’nün asker ve mahrem abileri tutuklandı

Kocaeli'de FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan aralarında muvazzaf asker ve mahrem abilerin olduğu 16 kişiden 4'ü tutuklandı. Bazı sanıkların etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

Yeni Şafak
22:55 - 6/11/2017 الإثنين
Güncelleme: 23:15 - 6/11/2017 الإثنين
IHA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Kocaeli’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 16 kişiden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin geçtiğimiz hafta düzenlediği operasyonlarda 9 muvazzaf asker ile 7 mahrem abi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Adliyedeki sorguları tamamlanan şahıslardan 10’u etkin pişmanlıktan faydalanmak istedikleri için adli kontrol talebiyle, diğer 6 kişi ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Sulh ceza hâkimliği tarafından verilen kararla 10 kişi adlı kontrol şartıyla serbest kaldı. Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 4’ü tutuklanırken, bir kişi serbest bırakıldı, bir kişi de etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini söylediği için yeniden sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

#FETÖ
#Kocaeli
٪d سنوات قبل