|

FETÖ'nün 'çatı iddianamesi' kabul edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla ilgili, örgütün elebaşı Gülen'in de arasında bulunduğu 73 şüpheli hakkında hazırlanan "çatı iddianamesi", Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yeni Şafak
15:04 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 15:23 - 22/07/2016 Cuma
AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla ilgili, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 73 şüpheli hakkında hazırladığı "çatı iddianamesi", Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması, 22-25 Kasım 2016'da görülecek.



73 şüpheli hakkında hazırlanan ve 12 bölümden oluşan 666 sayfalık iddianame, devletin nasıl devasa bir terör örgütünün tehdidi altında olduğunu ortaya koydu. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede şüphelilere, 'silahlı terör örgütü kurmak-yönetmek, darbeye teşebbüs, siyasi ve askeri casusluk, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, kişisel verileri kaydetmek' gibi onlarca suçlama yöneltilirken, zanlıların her biri için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 65'er yıl süreli hapis cezası istendi. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nden bir alıntı ile başlatılan iddianamede, “Devletin, gizli bir örgütün eline geçmesini acziyet içinde seyretmesi beklenemez" denildi.




#FETÖ
#Çatı iddianamesi
8 yıl önce