|

FETÖ’nün infaz timi cezaevinde

Gazeteci Haydar Meriç’in FETÖ tarafından öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklandı. Kararda, Meriç’in Gülen hakkında sansasyonel bir açıklama yapacağının duyulması üzerine şüpheliler tarafından takibe alındığı ifade edildi. İstihbaratçıların Meriç’i DHKP-C’li diye dinledikleri belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2016 Salı
Güncelleme: 22:49 - 27/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Gazeteci Haydar Meriç'in, Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının anlaşılması üzerine düzmece bir raporla dinlemeye alındığı, bu süreçte kaçırılarak öldürüldüğü ve olayla ilgili delillerin karartıldığı iddiasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 9'u tutuklandı. Gazeteci Meriç olayının yanı sıra, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptıkları sırada üst düzey bürokrat ve siyasetçileri ''düzmece'' raporlarla usulsüz dinledikleri öne sürülen şüpheliler İzzet Otyakmaz, İbrahim Güneş, Mehmet Demirbilek, Emrah Uslu, Adem Akpınar, Kahraman Küllücek ve Abdül Köksal, İbrahim Şimşek Bekir Mert cezaevine gönderildi. Şüpheliler Nurullah Yücel, Nurullah Altunsoy, Hüseyin Şengül, Murat Demiralp, Mustafa Ünal Yılmaz ve Salih Döğenci'nin serbest kaldı.



DHKP-C'Lİ DİYE DİNLEDİLER


Hakimlik kararında, maktul Haydar Meriç'in kaybolması ve öldürülmesiyle ilgili olarak yapılan soruşturma esnasında Meriç'in, Fetullah Gülen'in özel hayatına ilişkin sansasyonel bir açıklama yapacağının duyulması üzerine şüpheli İbrahim Güneş, İzzet Otyakmaz, İbrahim Şimşek tarafından yapılan istihbari çalışma ve oluşturulan rapor ile gerçeğe aykırı olarak DHKP-C silahlı terör örgütü üyeliği faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle dinlenmesine başlanıldığı belirtildi. Kararda, şüphelilerin Meriç'in iş yerinde arama yaptıkları, bilgisayarından imaj aldıkları, iş yerine böcek koydukları aktarıldı. Şüphelilerin, bu çalışmalar sırasında maktulü fiziki ve teknik olarak takip ettikleri, telefonlarına baz vermeyecek konuma getirdikleri, kendilerini meslektaşlarından bile gizleme ihtiyacı hissettikleri vurgulandı.



ÖRGÜTSEL AMAÇLA HAREKET ETTİLER


Kırklareli gibi küçük bir ilde kendi çapında yerel gazetecilik yapan maktul Haydar Meriç'in, FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen hakkındaki iddialarının bu denli önemsenip, İstanbul-Ankara ve Kırklareli istihbaratında hummalı bir çalışmaya girişilmiş olmasının şüphelilerin örgütsel amaçla hareket ettiğine yönelik kuvvetli suç şüphesi oluşmasına neden olduğu kararda bildirildi.



Korktum


Şüphelilerden Salih Döğenci, olaylarla ilgili amirlerine bilgi vermek istediğinde tehdit edildiğini anlattı. Döğenci, sonunun Haydar Meriç gibi olmasından kortuğunu söyledi. Döğenci, ifadesinde şunları anlattı: “Konuyu anlatmak üzere İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'in özel kaleminden randevu alarak Ankara'ya yola çıktım. Giderken Kırıkkale'de telefonumu kapatmayı unutmuşum. Sinyal vermesinden bulmasınlar beni diye. Çünkü bu yapılanmadan ve yapabileceklerinden korkuyordum. Sonumun Haydar Meriç gibi olacağını düşündüm. Ankara Kızılay'da daha önce çalıştığım iki istihbaratçı S.K ve B.M beni buldu. Benim, Dinç ile görüşemeyeceğimi söylediler. Bana üç gün boyunca cep telefonuyla görüşmeyeceksin dediler. Bende korkumdan hiç açmadım. Yaşadıklarımı yine derin yapılanmadan korktuğum için anlatamadım.”



#FETÖ
#Haydar Meriç
8 yıl önce