|

FETÖ'nün JİTEM'ine 2. operasyon

Cevzet Soysal’ın 1998’de Batman'da kaçırılarak öldürülmesine ilişkin Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, yürütülen soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılan 12 kişiden 6'sı gözaltına alındı. Soysal'ın infaz emrini veren 1 numaralı şüpheli Fetullah Gülen’in dışındaki 5 kişinin ise firari olduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:35 - 29/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un ‘İn’ kitabında isim vermeden anlattığı olayı araştıran Yeni Şafak, FETÖ içine sızdırılan İstihbarat Şubede görevli Hulusi Cemil Altınlı’ya ulaşmış ve Soysal cinayetini ortaya çıkarmıştı.
Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un ‘İn’ kitabında isim vermeden anlattığı olayı araştıran Yeni Şafak, FETÖ içine sızdırılan İstihbarat Şubede görevli Hulusi Cemil Altınlı’ya ulaşmış ve Soysal cinayetini ortaya çıkarmıştı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Cevzet Soysal’ın 1998’de Batman’da kaçırılarak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılan 12 kişi’den 6’sı gözaltına alındı. 1 numaralı şüpheli Gülen’in dışındaki 5 kişinin firari oldukları belirtiliyor.

GÜLEN’İN EMRİYLE İNFAZ

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1990’lı yıllarda Fetullah Gülen’in emriyle Batman’da Hizbullah üyesi olduğu gerekçesiyle pek çok kişinin kaçırılması ve TPAO işçisi Cevzet Soysal’ın günlerce işkence edildikten sonra yine Gülen’in emriyle infaz edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’da gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerinde arama yapıldıktan sonra Batman’a getirilecekleri öğrenildi. İzmir’deki şüphelilerin 1998 yılında Batman Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis memurları oldukları ve 15 Temmuz sonrası yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklandıkları için cezaevinde bulundukları belirtiliyor.

15 TEMMUZ ÖNCESİ BIRAKILMIŞLARDI

Soruşturmanın 1998 yılında Batman Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevliyken FETÖ terör örgütü içerisine sızan Polis memuru Hulusi Cemil Altınlı’nın 2014 yılında verdiği ifade üzerine başlatıldığı öğrenildi. 1998 ile 2002 yıllar arasında Batman’da FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen cinayet, infaz, adam kaçırma, sahte delil üretilmesi gibi eylemleri aydınlatmak amacıyla gözaltına alınan şüphelilerin söz konusu dönemde Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalıştıkları belirtiliyor. Gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında aynı dönemde FETÖ Batman İl İmamlığı ile Emniyet İmamlığı yapan isimler de bulunuyor.

Biri öldü ikisi yurt dışına kaçtı
Cevzet Soysal cinayetine ilişkin İstanbul’da daha önce yürütülen soruşturma kapsamında 14’ü polis 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. O dönem gözaltına alınarak sorgulanan şüpheliler suçlarını inkar etmiş ve serbest kalmışlardı. Soruşturma, daha sonra yetkisizlik kararı verilerek İstanbul’dan Batman’a gönderilmişti. Cevzet Soysal kaçırıldığında 2 yaşında olan oğlu Mücahid Soysal ise babasının naaşını alabilmek amacıyla yetkililerden yardım istemiş ve defalarca bu amaçla dilekçe vermişti. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından, daha önce Cevzet Soysal soruşturmasını yürüten kamu görevlilerinin arasında FETÖcülerin bulunduğunun ortaya çıkması ve Bylock yazışmaları başta olmak üzere FETÖ’ye ilişkin ortaya çıkan yeni bilgiler üzerine soruşturma yeniden açılmıştı. Öte yandan 2015 yılında yapılan ilk operasyonda gözaltına alınan dönemin Batman TEM Şube Müdürü Ahmet Akbal’ın 5 ay önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Yine cinayetin 1 numaralı şüphelisi Gülen’in yanı sıra dönemin Bölge İmamı Bahattin Karataş ile Türkiye İmamı Süleyman Uysal da halen yurt dışında firari olarak bulunuyor.

#Cevzet Soysal
#FETÖ
#JİTEM
6 yıl önce