|

FETÖ'nün karakutusu skandal kararla serbest bırakıldı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi'nde Öğretim üyesi olan Adil Öksüz, savcılık sorgusu ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
13:32 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:58 - 20/07/2016 Çarşamba
Diğer

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının rehin tutulduğu Akıncı

Hava

Üssü yakınlarında gözaltına alınan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden FETÖ'nün karakutusu Adil Öksüz ile ilgili skandal bir karar alındı.



Sabah gazetesinin haberine göre, Adil Öksüz savcılık sorgusu ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Fetullah Gülen'in mollalarından olarak bilinen FETÖ'nün

asker

imamının serbest bırakılması skandal olarak yorumlanırken savcılık tarafından yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Polis her yerde FETÖ'nün asker imamı Adil Öksüz'ü arıyor.



Öksüz'ün tutuklanmasının ardından fakültedeki odasında arama yapılmış, aramada, bazı evrak ve dokümanlara el konulurken, Öksüz'ün bilgisayarının harddiski kopyalanmıştı Öte yandan, Öksüz'ün masasındaki kilitli çekmeceyi tornavida yardımıyla açan ekipler, burada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Kalbin Zümrüt Tepeleri" adlı kitabı bulmuştu.



SAÜ'den açıklama


SAÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi demokrasi ve anayasal düzene karşı gerçekleştirilen darbe girişimi ve terör eylemleri esnasında, Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan ve tutuklanan Adil Öksüz hakkında FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olduğu tespit edildiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı ve açığa alındığı belirtildi.



Açıklamada, SAÜ'de bu terör örgütüne mensup olduğu tespit edilmekte olan diğer kişiler hakkında da gerekli yasal işlemlerin ivedilikle uygulanmaya devam edileceği kaydedildi.


#FETÖ
#Darbe
#Adil Öksüz
8 yıl önce