|

FETÖ’nün CHP sevdası

FETÖ’nün İngiltere ve ABD’deki üst düzey iki yöneticisinin CHP ile ilgili yaptıkları ByLock yazışmaları deşifre oldu. İngiltere sorumlusu Adnan Azak ve Türk Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban yazışmalarda CHP Kurultayı öncesi örgüt adına izleyecekleri yol haritasını tartışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:10 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Faruk Taban 17-25 Aralık’tan 
 önce Kılıçdaroğlu'na plaket vermişti.
Faruk Taban 17-25 Aralık’tan önce Kılıçdaroğlu'na plaket vermişti.

FETÖ/PDY’nin kriptolu haberleşme uygulaması ByLock üzerinden gerçekleştirdikleri mesajlaşmalar çözümlemeleri bir bir soruşturma dosyalarına ekleniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma dosyasına giren son Bylock yazışması ise FETÖ’nün 2016’da gerçekleşen CHP Olağan Kurultayı öncesi ve sonrası partiyle ilgili yürütülecek ilişkilere ilişkin yol haritasını gözler önüne seriyor. Konuşmayı ise FETÖ’nün İngiltere sorumlusu Adnan Azak ve FETÖ’nün ABD’deki lobi sorumlusu Türk Amerikan Birliği (TAA) Başkanı Faruk Taban arasında geçiyor.

17-25’TEN ÖNCE ABD’DE GÖRÜŞTÜLER

Konuşmada en dikkat çeken bölüm ise 17-25 Aralık darbe girişimi öncesi ABD’ye yaptığı ziyarette (TAA) Başkanı ve yöneticilerle kahvaltı etmişti. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak, Grup Başkan Vekili Engin Altay ve milletvekilleri Aytun Çıray, Kamer Genç ve Aykan Erdemir katılmış, TAA Başkanı Taban tarafından Kılıçdaroğlu’na bir de plaket verilmişti.

SİNAN AYGÜN’ÜN ORTAĞI AKGÜL’DE LİSTEDE

Kurultay’dan önce parti meclisi listesi hakkında konuşan Adnan Azak listede olabilecekler arasında CHP’li milletvekili Ömer Akgül’ün ismini veriyor. Azak’ın mesajında, “Hafta başı muhtemelen Hasan Özdemir’e gidecekler evine ya da işyerine. Belki haberi yoktur. Ömer Akgül şu anda yok ama o da Ankara’da ikinci, üçüncü listede olabilir. İlk listedeki kimse Ankara’da değil zaten bunu onlarda biliyor” ifadeleri kullanılıyor.

BÖKE’YE DE GİDECEĞİM

TAA Başkanı Faruk Taban ise Kurultay’dan birkaç gün sonra Adnan Azak’a 1 hafta içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’na hayırlı olsuna gideceğini aktararak, kongreyle ilgili bir şey olması durumunda söyleyeceğini belirtti. Tabak ayrıca ziyaret edeceği kişinin ise geçtiğimiz Mayıs ayında partiden istifa eden Selin Sayek Böke olacağını haber veriyor.

#FETÖ
#Darbe
#15 Temmuz
6 yıl önce