|

FETÖ’yü 2000 yılında anladım

15 Temmuz Komisyonu’na bilgi veren eski Genelkurmay Başkanı Özkök, FETÖ’nün neyi amaçladığını Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu 2000 yılında anladığını belirterek, "Gülen'in o dönemki 'Günü gelince çıkacağız' sözüyle iyi işler peşinde olmadığından emin olduk" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/10/2016 Thursday
Güncelleme: 05:47 - 20/10/2016 Thursday
Yeni Şafak

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişiminin araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda dinlendi. Özkök, dönemin Genelkurmay Başkanı iken 2004 yılında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında kuvvet komutanlarıyla birlikte Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı hükümeti kesin bir dille uyardıklarını kaydetti.



2004 YILINDA UYARDIM


2004 yılındaki MGK'da konuyla ilgili 'icra planı' adı altında karar alındığını belirten Özkök, takip eden süreçte “Pek fazla bir şey yapılmadığını" savundu. Özkök, örgütle ilgili uyarılar yaptığını dile getirdi. Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu 2000 yılında örgütün ne amaçladığını anladığını ifade eden Özkök, “O meşhur konuşması vardı. 'Günü gelince çıkacağız' diye. Emin olduk bu örgüt


örgütleniyor ve iyi işler peşinde değil. Genelkurmay Başkanı olduktan sonra daha ciddiyetle eğildim" dedi.



DİSİPLİNSİZLİKTEN ATTIK


TSK'dan ihraçların, “FETÖ'cü" olarak değil, “disiplinsizlik" kararıyla yapıldığını anlatan Özkök, "Hükümet üyeleri her zaman bizi saygıyla dinlediler, 'evet' dediler. Bizim yapabileceğimiz, yakaladığımızı atıyoruz. Fetullahçı diye atamıyorsunuz. 'Fetullahçılık suçtur' diye kanun yok. Disiplinsizlik diye atıyorduk bunları" ifadelerini kullandı. Özkök, “Güya Fetullah'a, 'Ordunun demokratikleşmesi nasıl sağlanır?' diye sormuşlar. O da, 'Hilmi Paşa Genelkurmay Başkanı olduğu zaman' demiş. Bunun olduğu belirtilen toplantıda bulunan bir köşe yazarı öyle bir şey olmadığını söyledi. Bu çok kullanıldı. Bir de ben inançlıyım. Benim laik olduğumu emrimde çalışanlar bilir. Farklı düşünenler olabilir. Ben dedem Hilmi Özkök'ün öğrencisiyim. Tarikat marikat yoktur. Hiç birine inanmam. Herhangi bir kimse 'Gel Fethullahçı ol' demedi. Bir falsom olsa beni parça parça yaparlardı" diye konuştu.





ÇOK SIKINTI ÇEKTİM


İnançlı biri olmasının kendisi açısından sıkıntıya yol açtığını söyleyen Özkök şunları söyledi: Biz harp okulundayken namaz kılardık. Ama bir defa makamımda namaz kılmamışımdır, kimse de görmemiştir. O ayrı, o ayrı.



Başbuğ'la şov yaptılar


Ergenekon davasında tutuklanan eski Genelkurmayı Başkanı İlker Başbuğ'un kendisinin iki sene kurmay başkanlığını yaptığını belirten Özkök, “Suçsuzluğuna yürekten inanıyordum ama davada onunla göz göze geldiğim an, en acı çektiğim andır. Ona kalbim sevgiyle dolu. Bence bir Genelkurmay Başkanı alarak şov yapmak istediler. İlker Paşa çok sağlam bir arkadaş. Bir şeyi vesile yaptılar. Böyle bir acıyı yaşattılar" dedi.



Hastayım diyerek gelmedi






Hilmi Özkök'ün yanı sıra 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları ardından AK Parti'den istifa eden eski İçişleri bakanlarından İdris Naim Şahin ve CHP'yi 2015 yerel seçimlerinde “Cemaat ile ittifak yapmakla" suçlayarak istifa eden eski CHP milletvekili Birgül Ayman Güler de komisyonun çağırdığı isimler arasındaydı. Ancak bu iki isim komisyona gitmeyeceklerini bildirdi. Şahin, komisyona hastalığı yüzünden katılamayacağını kendisine başka bir tarih verilmesini istedi. Komisyon da Şahin'in isteğini kabul etti.




#FETÖ
#Hilmi Özkök
8 years ago