|

Filistin yalnız değil

İsrail’in Mescid-i Aksa ablukasını protesto eden yüzlerce vatandaş, Fatih Saraçhane Parkı’nda toplandı. Türkiye ve Filistin bayraklarının taşındığı gösteride Kudüs için özgürlük sloganları atıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:19 - 29/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Saraçhane'de İsrail'e öfke
Saraçhane'de İsrail'e öfke

İHH, TÜGVA, Önder Genç ve Anadolu Öğrenci Birliği öncülüğünde Fatih’te bulunan Saraçhane Parkı’nda bir araya gelen yüzlerce vatandaş, işgalci İsrail’in Mescid-i Aksa ambargosunu protesto etti. Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrağı taşıyan vatandaşlar “Kudüs’e özgürlük” , “İsrail Filistin’den defol”, “Mescid-i Aksa Müslümanlarındır” sloganları atarak seslerini dünyaya duyurdu. İsrail’in ablukasında zor günler geçiren Filistin halkının her zaman yanında olacaklarını söyleyen Anadolu Ögrenci Birliği Başkanı Ramazan Kayan, “Kudüs’ün yolu birlik ve beraberlikten geçmektedir. Kurşunla kaynatılmış saf gibi sağlam olmalıyız” dedi.

AKSA CAN DAMARIMIZ

Mescid-i Aksa'nın Müslümanların can damarı olduğunu söyleyen Kayan “Aksa’yı Siyonistlere teslim etmeyeceğiz. Mücadelemizi Filistin kurtulana ve abluka kalkana kadar sürdüreceğiz. Hiçbir güç yolunda yürüdüğümüz kutsal yoldan bizi ayıramaz” dedi.

#Kudüs
#İstanbul
#Mescid-i Aksa
#Filistin
7 yıl önce