|

Filistin'i A-B-C'ye bölmüşler

İşgalci İsrail'in zulmü devam ederken bir yandan da Filistin topraklarını A, B, C olarak üçe böldüğü ortaya çıktı. İsrail'in, B ve C bölgelerinde genel hakimiyeti söz konusu.

Yeni Şafak ve
10:11 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 10:20 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
İsrail askerleri göstericilere ateş açıyor.
İsrail askerleri göstericilere ateş açıyor.

İsrail’in hakim olduğu bu bölgelere giriş ve çıkışlar demir parmaklı turnikelerin içinden geçilerek sağlanıyor. El Halil’de de aynı uygulama devrede. Sokak ve caddeler tamamen kapatıldığı için çarşılar da kullanılmaz hale getirilmiş. Yine El Halil de oturan Filistinliler hayatlarını demir parmaklı evlerde sürdürüyor. İsrail’in bu uygulama ile amacının burada yaşayan Filistinlileri bunaltarak kaçmalarını sağlamak olarak ifade ediliyor.


400 SİYONİSTİ YERLEŞTİRMİŞLER

İsrail’in işgal altında tuttuğu topraklarda demografik yapıyı değiştirmek için ise her yolu denediği belirtiliyor. El Halil Camine hakim yerlere 400 fanatik Siyonisti yerleştirdiği bu kişilerin korunmasını bahane ederek de 2 binin üzerinde polis ve askeri bölgeye yığdığı dikkat çekiliyor. İsrail, buralarda kalıcı olmak için de yerleştirdiği Yahudilere maddi destek için kesenin ağzını sonuna kadar açıyor. İsrail’in, Yahudi yerleşimcilere elektrik, su gibi hizmetleri bedava verdiği ayrıca arsa desteği sağladığı belirtiliyor.



FİLİSTİN'İ ÇÜRÜTÜYORLAR

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıkları açıklamasından kısa bir süre önce Filistin’de yaşanan zulmü yerinde gören AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, izlenimlerini şöyle aktardı:

“İsrail, dünyanın gözünün içine baka baka yalan söyleyerek Filistin’i çürütüyorlar. Bunlar kabul edilebilir bir şey değil. İnsanları kolay öldürüyorlar gerekçeleri de şu, vaad edilmiş yerlerin önündeki engelleri kaldırıyoruz, diye savunuyorlar. İnsanlık dışı bir yaklaşım” dedi.

MEKKE VE MEDİNEYİ ZORLAYABİLİRLER

“Bu kararları alan ABD ve İsrail değil, İslam dünyasının içinde bulunduğu parçalı yapıdır” diyen Erdem, “İslam dünyası aralarında ki ne varsa bunları bir süreliğine dondursalar... Suud’ların Yemen'i bombalaması Filistin davasına hizmet değil. Biz bu birliği sağlasak hiçbir şey yapmamıza gerek yok. Anında geri adım atarlar. Kudüs noktasında insanlık imtihanda. İslam dünyası da batı dünyası da kesinlikle imtihanda. Avrupa da Trump'ın kararını desteklemedi, İsrail Başbakanı gitti gerekli desteği göremedi. Ben halkların devletleri baskı altına alacağına inanıyorum. Bundan sonra Mekke ve Medine'yi zorlayabilirler. Yarını görerek tedbir alınması gerekiyor” diye konuştu.

#Filistin
#Kudüs
6 yıl önce