|

Finans imamı yakalandı

İstanbul Emniyeti FETÖ’nün finans ayağına büyük darbe vurdu. Örgütün Finans İmamı olarak bilinen Murat Kılıç’ın başkalarına devrettiği 50 milyon TL’lik çek ve senet ile 3 milyon 500 bin TL nakit para ele geçirildi. 10 şüpheli ile birlikte gözaltına alınan Kılıç’ın evinden FETÖ’nün yöneticilerine dağıttığı tahmin edilen 1 dolarlardan çıktı. Kılıç’ın 1 dolarlardan birinin üzerine kendi resmini koydurduğu tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:43 - 4/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen operasyonlarda örgütün finans ayağına darbe vuruldu. İstanbul Emniyet'i FETÖ'ye aitken kayyuma devredilen bazı okullara ait çek ve senetlerle paraların kaçırıldığı ihbar üzerine başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul ve Çorlu'da 9 ayrı adrese baskın düzenledi. Yapılan baskınlarla terör örgütü üyelerinin himmet olarak topladıkları 50 milyon TL değerinde çek ve senet ile 3 milyon 500 bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonda 10 şüpheli ile birlikte FETÖ'nün Finans İmamı Murat Kılıç, 2 milyon 600 bin lirayla 15 Temmuz Şehitler Köprü'sünde gözaltına alındı.



DOLABIN ARKASINA SAKLAMIŞ


Polis soruşturmasında Finans İmamı Murat Kılıç'ın FETÖ'ye ait 496 bin lirayı Güngören'de Ö.B.'ye, 4 otomobili Ö.B'nin eşine, 2 otomobili ise şoförüne devrettiğini belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren polis, eş zamanlı baskınlar düzenledi. Kılıç'ın evinde yapılan aramada çok miktarda para, 3 adet 1 dolar, sahte nüfus cüzdanı, 2 av tüfeği, 1 tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Kılıç'ın ağabeyinin evinde yapılan aramada buzdolabının arkasına zulalanmış kasada 50 milyon lira değerinde çek, senet ile himmet adı altında para akışını gösteren notlar ele geçirildi. Ele geçirilen çek ve senetlerin Tekirdağ Çorlu'da FETÖ'ye aitken kayyuma devredilen okullara ait olduğu anlaşıldı. Kılıç'ın bir akrabasının evine yapılan baskında ise FETÖ'ye ait olduğu belirlenen 405 bin lira ele geçirildi.



ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE YAKALANDI


Polis, ilk operasyon sırasında evinde bulunamayan Murat Kılıç'ı yakalamak için çalışma başlattı. Murat Kılıç'ın İstanbul'dan ayrılmaya çalıştığı belirlendi. 15 Temmuz Şehitler Köpürüsü'nde çalışma başlatan polis, Kılıç dahil 7 kişinin bulunduğu otomobili gişelerde durdurdu. Biri doktor biri avukat 7 kişi emniyete götürüldü. Otomobilde yapılan aramada 2 milyon 600 bin lira ele geçirildi.



KENDİ RESMİNİ BASMIŞ


Murat Kılıç'ın evine yapılan baskında ise şifonyere yapılmış gizli bölmede çek ve senetlerle birlikte çok miktarda para ve 3 adet 1 dolar da geçirildi. Kılıç'ın evinde bulunan 1 doların, FETÖ'nün yöneticilerine dağıttığı iddia edilen 'F' serisi olduğu ve 1 dolarlardan birinin üzerine ise kendi resmini koydurduğu tespit edildi. 11 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.



32 kişiye gözaltı


Adana'daki FETÖ soruşturmasında, Adana merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Adana, İzmir, Bursa, Mersin, Antalya, Kütahya ve Erzurum'da FETÖ'ye finans desteğinde bulunduğu, eleman kazandırdığı öne sürülen zanlılara yönelik


42 adrese baskın yapıldı. Baskında örgütün “Adana imamı” olduğu öne sürülen Naim S'nin de aralarında bulunduğu 25 kişi yakalandı.


#Murat Kılıç
#FETÖ
8 yıl önce