|

''Fırat başarılı bir öğrenciydi''

Ekmek almak için evinden çıktığında PKK’nın bombalı saldırısına kurban giden 13 yaşındaki Fırat Sımpil’in öğretmeni, “Çok başarılı, küçük yaşına rağmen kendini bilen son derece olgun bir öğrenciydi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:22 - 2/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde patlattığı bomba nedeniyle ekmek almaya giderken hayatını kaybeden 13 yaşındaki Fırat Sımpil'i çok sevdiği öğretmeni ve okulunun yöneticileri anlattı. Silvan Atatürk Ortaokulu'nda okuyan ve 6'ncı sınıfa geçen Sımpil hakkında okul yöneticileri “Gelecek vaat eden öğrencilerimizden biriydi" dedi.



ÇOK BAŞARILIYDI


Fırat'ın öğretmeni, “Çok başarılı ve küçük yaşına rağmen kendini bilen son derece olgun bir öğrenciydi. Edep ve terbiye noktasında çok öndeydi. Sessiz sakin ve mazlum biriydi" diye konuştu. Öğrencisini kaybetmenin hüznünü yaşayan öğretmen, zor zamanlar geçirdiğini kaydetti. Okulunu çok seven Fırat, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yalnızca 1 gün hastalandığı için okula gidemedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Sımpil'in ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti. Erdoğan, baba Sabri Sımpil'e sabır ve metanet dileğinde bulundu.



#Silvan
#pkk
#Fırat Sımpil
9 yıl önce