|

Futbolla iyileşiyorlar

AFAD, Suriyeli gençleri savaş psikolojisinden uzaklaştırmak ve topluma kazandırmak için, Suruç Çadırkent'inde futbol turnuvası düzenledi. 12 takımın katıldığı turnuvanın bugün ön elemeleri yapılacak. Final ileri bir tarihte oynanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:34 - 16/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Turnuvada top koşturan Suriyeli gençler birincilik için yarışıyor.
Turnuvada top koşturan Suriyeli gençler birincilik için yarışıyor.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli gençleri, savaş psikolojisinden kurtarmak ve topluma kazandırmak için Şanlıurfa'daki Suruç Çadırkentinde futbol turnuvası düzenlendi. Kamp yetkilileri tarafından düzenlenen turnuvada Suriyeli gençlerden oluşan 12 futbol takımı yarıştı. Bugün ön elemeleri sona erecek turnuvanın finali ileri bir tarihte yapılacak.



GENÇLER İLGİ GÖSTERDİ


Spor alanında güvenilir, üretken, dürüst ve özgüven sahibi gençler yetiştirmek için düzenlenen turnuvaya Suriyeli gençler büyük ilgi gösterdi.





BURADA MUTLUYUZ


Kamp yetkilileri de, Suriyelilerin futbol oynarken savaş psikolojisinden uzaklaştıklarını ifade ediyor. Turnuvada yarışan takımlardan Afadspor'un Teknik Direktörü Kobanili 37 yaşındaki Ahmet İbrahim ise, turnuvadan memnun olduklarını ve kampta kendilerini evlerinde hissettiklerini ve mutlu olduklarını söylüyor.


#AFAD
#Şanlıurfa
#Suruç
7 yıl önce