|

Galaxy S7: Üstün performans!

Android dünyasının en çok beklenen modeli, bomba bir performansla sahne almaya hazırlanıyor!

Yeni Şafak ve
17:32 - 11/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:32 - 11/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Samsung'un bir sonraki amiral gemisi Galaxy S7'ye yönelik detaylar netlik kazanıyor.



son sızıntıya göre model 2 farklı yazılım sürümüne sahip ki bu da S7 ve S7 Edge olmak üzere iki farklı versiyon ile geleceğinin göstergesi.



Sürüm numaralarına baktığımızda karşımıza

G930

FXXU0AOK6 ve

G935

FXXU0AOK6 çıkıyor ki, bu da yazılımların tartışmasız biçimde S7'ye ait olduğunu kanıtlıyor. Bildiğimiz gibi S6 ile S6 Edge'in kodları

G920

ile

G925

idi.



Bu arada final yazılım sürümünün önceki nesile kıyasla bir ay kadar daha önce yayımlanmış oluşu da önemli bir detay. Hatırlarsak S6'nın final yazılımı geçtiğimiz yılın Aralık ayının sonlarında yayımlanmıştı. Şimdi ise 1.5 kadar bir süre önceden geldi. Ki bunu da modelin beklenenden önce çıkabileceğine yorabiliriz. Tahminler Şubat ayında yoğunlaşıyor ki bu da Samsung'un bize CES 2016 Fuarında bir sürpriz yapabileceğine işaret ediyor.







2 farklı yongaseti


İlk olarak modelin satışa sunulacağı pazara göre iki farklı yongasetiyle geleceğinin altını çizelim. Bunlardan biri Samsung'un halihazırda seri üretimine başladığı yeni nesil tepe seviye yongaseti olan Exynos 8890, diğeri ise dün resmi tanıtımı gerçekleştirilen Snapdragon 820 olacak. 820 ile ilgili tüm detayları zaten aşağıda paylaştık haliyle doğrudan 8890'a geçelim:








Performans ne alemde?






Gördüğümüz kadarıyla Exynos 8890 yongasetinin tek çekirdek performansı selefine kıyasla %50 dolayında yükselirken, çok çekirdekte ise %60 dolayında bir iyileştirme var. En önemlisi ise halihazırdaki 7420'lerde %35 dolayında olan verimlilik kaybı yeni nesilde %15 seviyesine kadar çekilmiş ki bu kesinlikle mükemmel bir gelişme.



Bildiğimiz gibi Android platformunun iOS'a kıyasla en önemli sıkıntısı çoklu işlemci desteği sunsa dahi çekirdekler çoğaldıkça verimliliğin düşmesi. Yani örneğin tek çekirdekte 10x iş çıkarıyorsak çift çekirdekte bu teorik olarak erişmesi gereken 20x yerine pratikte 17x'te kalıyor. 4 çekirdeğe çıktığında 40x yerine 30x oluyor vs. vs. Beri yandan çok sayıda işlemci ister istemez daha fazla ısınmaya sebep olduğundan termal sınıra da yine iOS platformuna kıyasla daha çabuk varılıyor ve en üst hızda çalışma süresi bua paralel kısalıyor. Yani örneğin iPhone 6S'i güçlendiren çift çekirdekli Apple A9'daki 1.85GHz hızındaki çekirdekler, ısınma sınırına gelmeden tam performans 20 dakika çalıabiliyorlarsa, Android'lerde bu sınıra 5 dakikada gelinip akabinde hız aşağıya çekiliyor. İşte Exynos 8890'da çok çekirdek verimliliğinin %15 seviyelerine kadar düşürülebilmesi bu açıdan büyük önem taşıyor.



Bu bağlamda değerlendirecek olursak, S7 nesli temsilcilerinin kesinlikle performans bakımından Android platformunun en güzide üyeleri olacağını söyleyebiliriz rahatlıkla.



Tabii ne kadar iyi olursa olsun yine de bir iPhone 6S akıcılığına sahip olmasını beklemek yahut o düzeyde oyun oynatabilmesini ummak da hayal olur.



En nihayetinde bir tarafta açık kaynaklı Android ile gelen ve 2K ekran çözünürlüğüne sahip olan bir telefon varken diğer yanda tamamıyla cihaza özel optimize edilen iOS ile gelen ve HD/FHD ekran çözünürlüğüne sahip iPhone 6S/6S Plus var.



Velhasıl her zaman dediğimiz gibi elma ile armutu karıştırmamak gerek. Elmanın iyisini seven S7, armudun iyisini seven iPhone 6S alır. :)





Evet, bu potansiyel performans karnesinin haricinde S7 ailesinin 5.2-inç'lik standart model (S7) ve 5.7-inç'lik kavisli model (S7 Edge) olmak üzere iki farklı versiyonla geleceği notunu düşelim ilk olarak.



Ekranda herhangi bir majör geliştirme beklenmiyor. Yani 2K (2560x1440) çözünürlüğünde SAMOLED panelle devam edilecek.



Selefi S6 ile S6 Edge'teki 3GB'lık RAM miktarını S6 Edge+ ile birlikte 4GB'a yükselten Samsung, S7'de de 4GB'a devam edecek.



Ve son olarak da kameradaki muhtemel iyileştirmeleri aşağıdaki haberimizde zaten detaylıca verdiğimizden bir kere daha tekrar etmiyoruz:







#samsung
#galaxy s7
#galaxy s6
#iphone 6s
#akıllı telefon
#android
9 yıl önce