|

Gamze İlgezdi rezidans kontenjanından yeniden aday

CHP, adı skandallara karışan vekili Gamze İlgezdi'yi yeniden aday gösterdi. 7 Haziran seçimlerinde CHP'den seçilen ve yemin töreninde sol elini havaya kaldırması ile gündeme gelen İlgezdi'nin 3'ü rezidans olmak üzere 16 dairesi olduğu ortaya çıkmıştı. Devlet hastanesinde diş doktoru olan İlgezdi bu servetini açıklayamazken, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da hakkındaki sorulara yanıt verememişti. İlgezdi 1 Kasım'da CHP'nin İstanbul 1. Bölge 2. sıra adayı.

Yeni Şafak
09:12 - 18/09/2015 Cuma
Güncelleme: 16:41 - 18/09/2015 Cuma
Diğer

CHP'nin, yolsuzluk iddialarıyla günleme gelen ve 3'ü rezidans olmak üzere 16 dairesi olduğu ortaya çıkan İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin 1 Kasım'da gerçekleşecek tekrar seçimde yeniden aday gösterip göstermeyeceği merak konusuydu. CHP'de vekil listelerinin belirlenmesi için yapılan ön toplantı olan Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) ve MYK'nın ardından son kararların alınması için Parti Meclisi (PM) toplantısı yapıldı. Buna göre Gamze İlgezdi'nin İstanbul 1. bölge 2. sıradan yeniden aday gösterilmesi kararlaştırıldı.



Rezidansları vekilliğinin önüne geçti


7 Haziran'dan CHP'den aday gösterilen ve TBMM'deki yemin töreninde sol yumruğunu havaya kaldırarak ezilenlere mesaj veren CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi daha sonra Bağdat Caddesi'ndeki 15 milyonluk 3 ultra lüks rezidans daire ve skandalıyla gündeme gelmişti. İlgezdi'nin sanılanın aksine Ataşehir'de 12 rezidans dairesi daha olduğu ortaya çıkınca çok çarpıcı yolsuzluk iddiaları gündem gelmişti.



Nasıl aldığını açıklayamadı


Geçmişte sadece devlet hastanesinde diş doktorluğu yapan ve aynı zamanda CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi olan Gamze İlgezdi'nin İstanbul'un en pahalı rezidanslarından üç daire birden aldığı ortaya çıkınca “Mal varlığımızı İçişleri Bakanlığı'na bildirmek zorundayız. Daireyi kaça aldığım kayıtlarda var. Konut sahibi olmak yasalara aykırı değil" demişti.



Ön seçim birinciliği harcamalarla geldi


7 Haziran seçimlerinden önce İstanbul 1. Bölge'de yapılan ön seçimde, Gamze Akkuş İlgezdi 25 bin 520 oy alarak birinci çıkınca CHP'de tartışmalar çıkmıştı. CHP'li bazı çevreler, İlgezdi'nin seçimden birinci çıkması sürpriz olarak yorumlarken, bazıları ise ön seçim öncesi yaptığı harcama ve kampanyası nedeniyle 'beklenen bir şeydi' diye değerlendirmişti.



DHKP-C'li eniştesinin de 6 lüks dairesi var


Gamze İlgezdi'nin rezidanslarla kurulu servetinin yanı sıra birinci derece akrabalarının da benzer gayrimenkuller elde ettiği ortaya çıkmıştı. İlgezdi'nin, 12 rezidansı eniştesi, amcası, yengesi ve ablası gibi akrabalarının üzerine kaydettirip peyder pey hibe yoluyla kendi üzerine aldığı ileri sürülmüştü. CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi'nin DHKP-C'nin yöneticilerinden olan devrimci eniştesinin de 6 lüks dairesi olduğu ortaya çıkmıştı.



Kılıçdaroğlu soruları hep yanıtsız bıraktı


CHP lideri, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve 7 Haziran'dan partisinden milletvekili Seçilen eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin milyonlarca dolar değeri olan çok sayıda rezidansı olduğunun ortaya çıkmasına ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.



Tadilatı 8 milyon dolar tuttu


İlgezdi'nin Kadıköy'deki 12.5 milyon dolarlık 3 süper lüks rezidans daireyi birleştirip tek bir daire haline getirdiği ve içinin de 8 milyon dolara döşendiği ortaya çıkmıştı. Düzenlemelerle 650 metrekare büyükleğine birleştirilmiş yeni dairenin fiyatı 20 milyon 350 bin dolar tutunca indirim yapılması için eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk devreye girdi. Daire, toplam bedelden 4 milyon dolar düşük fiyatla İlgezdi ailesine satıldı.




#gamze ilgezdi
#chp
#gamze ilgezdi rezidans
9 yıl önce