|

Gaz pedalındaki sıkıntı aslında iki yıldır biliniyor

00:00 - 6/02/2010 Cumartesi
Güncelleme: 23:39 - 5/02/2010 Cuma
Yeni Şafak
Gaz pedalındaki sıkıntı aslında iki yıldır biliniy
Gaz pedalındaki sıkıntı aslında iki yıldır biliniy

Financial Times Deutschland (FTD), Toyota'nın bazı araçlarında yaşanan gaz pedalı ve hızlanma problemini 2007 yılından bu yana bildiğini öne sürdü. Haberde, bazı modellerin testinde, özellikle de kış aylarında birkaç kez gaz pedalının yapışma sorununun yaşandığı ifade edildi. Gazete bu sorunların Toyota'nın yöneticilerine bildirildiğini yazdı. Toyota, ürettiği araçlardaki gaz pedalı arızasıyla ilgili gelen şikayetleri geçen yıl 28 Ağustos'ta ABD'de ölümle biten bir trafik kazasının ardından ciddiye alarak araştırma başlatmıştı. Japon otomotiv devi Toyota'nın, ABD ve Japonya'daki melez motorlu Prius araçlarını fren sorunu nedeniyle geri çağıracağı iddia edildi. İsveçli otomobil üreticisi Volvo, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47 oranında zarar açıkladı. Şirketin zarar etmesinde maliyetlerin yeniden yapılandırılması ve satışlardaki düşüşün neden olduğu belirtiliyor.


S&P de yapıştı

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Japon otomobil üreticisi Toyota ve iştiraklerinin durumunu 'negatif izleme”ye aldı.



Başkan'dan özür ve söz!

Toyota Motor Başkanı Akio Toyoda, şirketin araçlarını geri çağırması nedeniyle özür diledi. Toyoda, şirketin merkezinin bulunduğu Nagoya'da düzenlediği basın toplantısında, kendisinin başkanlık edeceği özel bir komite kurarak kalite kontrolünü sağlamlaştırma sözü verdi. 'Endişeler nedeniyle özür dilerim. Birçok müşteri araçlarının sağlam olup olmadığını merak etti' diyen Toyoda, şirketin kriz döneminden geçtiğini söyledi. Toyoda, 'Müşterilerimizin güvenliği önceliklidir. İnanın bana Toyota araçları sağlam. Daha iyi ürün teslim etmeye çalışıyoruz. Bir lider olarak müşterilerimizin takdirini kazanmak için elimden geleni yapacağım' diye konuştu.



14 yıl önce