|

Gaziantep saldırısında alçak yöntem

Gaziantep'te 54 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında kullanılan yöntem tespit edildi. İki terörist, 'çocuk bombayı' yan sokaktan bebek arabasıyla kına evine yolladı. İntihar yeleği pusetteydi, kalabalıkta patladı. İki terörist daha sonra araçla kaçtı, MOBESE'de görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan düzenek, Suruç ve Ankara Gar saldırısındakiyle aynıydı.

Yeni Şafak
09:12 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 06:22 - 23/08/2016 Salı
Diğer

Gaziantep'teki patlama ardından olay yerinde 2'si başsavcı vekili 6 savcı ve polis inceleme yaptı, kanıt topladı. Sokaktaki incelemede parçalanmış bir de intihar yeleği bulundu. İntihar yeleği, ve olay yerindeki kanıtlar ile yaşamını yitirenlerin otopsisinin ardından patlamada kullanılan bombanın türü de belirlendi. Güvenlik güçlerinin incelemesinde ağırlığı belirlenemeyen miktarda C-4 patlayıcı kullanıldığı, etkisini artırmak için 2-3 santim büyüklüğünde kesilmiş demir parçaları, çiviler ve patlama sırasında alevlerin daha geniş bir alana yayılması için gliserin kullanıldığı saptandı.



Habertürk'ün görgü tanıklarının ifadelerine dayandırdığı haberine göre; Beybahçe Mahallesi 7 No'lu sokak üzerinde düzenlenen kına merasiminin bitimine yakın sokağın girişine bir erkek, sadece gözleri görünen siyah çarşaflı bir kişi ve 12-14 yaşlarında bir çocuk birlikte geldi. Erkek ile siyah çarşaflı kişi sokağın başında durarak bebek arabasını çocuğun eline vererek kına merasiminin yapıldığı yere doğru götürmesini istedi.



Çocuk, bebek arabasını damadın evinin de bulunduğu kına merasiminin yanına götürdüğü sırada patlama meydana geldi. Patlamada bebek arabasını götüren çocuk da parçalanarak öldü.



Patlamanın ardından 2 terörist kaçtı


Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki tüm güvenlik kameraları ile MOBESE görüntülerini incelemesi sürüyor. İlk incelemede, patlamanın hemen ardından araçla kaçan ve çocuğa bebek arabasını verdiği değerlendirilen iki kişinin görüntüsüne ulaşıldığı da öğrenildi.



Olay yerinde canlı bomba yeleğine ait parçalar ile el bombasının fünyesi de bulundu. İncelemelerde patlayıcı düzeneğinin terör örgütü IŞİD'in Ankara Garı ve Suruç'taki canlı bomba saldırılarındaki düzenekle aynı olduğu saptandı. Patlayıcının etkisini artırmak içinse demir bilye ve demir parçaları kullanıldığı bildirildi. Ön otopsi raporunda, ölümlerin çoğunun, patlayıcının etkisini artırmak için kullanılan demir bilyelerin isabet etmesinden kaynaklandığı belirlendi. Ankara'daki tren garı önünde gerçekleşen canlı bomba saldırısında 104, Suruç'ta ise 34 kişi yaşamını yitirmişti.



Can kaybının artması için demir ile güçlendirilmiş


54 kişinin yaşamını yitirdiği Gaziantep saldırısında kullanılan patlayıcının C-4 olduğu saptandı. Patlayıcının demir parçaları ve yakıcı özelliği bulunan gliserin ile desteklendiği belirlendi. Güvenlik kaynakları, bombayı patlama bölgesine götüren ve 12-14 yaşlarında olduğu belirtilen çocuğun 16-17 yaşlarında olabileceğini de değerlendirmeye aldı.






#Gaziantep
#Terör saldırısı
8 yıl önce