|

Gaziantep'in 4 ürünü tescillendi

Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep bulguru", "Antep kurutmalık patlıcanı", "Antep köy kahkesi" ve "Antep muskası" tescillendi

Yeni Şafak
10:30 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 10:32 - 27/08/2017 Pazar
AA
Gaziantep Ticaret Borsası, "Antep bulguru", "Antep kurutmalık patlıcanı", "Antep köy kahkesi" ve ‘"Antep muskası" için de harekete geçti.
Gaziantep Ticaret Borsası, "Antep bulguru", "Antep kurutmalık patlıcanı", "Antep köy kahkesi" ve ‘"Antep muskası" için de harekete geçti.
Gaziantep Ticaret Borsası
ndan yapılan yazılı açıklamaya göre,
Gaziantep mutfak kültürü
nün vazgeçilmezleri arasında yer alan
tırnaklı pide, Antep fıstık ezmesi, Antep firiği, Antep lahmacunu ve Antep peyniri
ni, tescillenmek üzere
askıya çıkartma başarısı
gösteren Gaziantep Ticaret Borsası,
"Antep bulguru", "Antep kurutmalık patlıcanı", "Antep köy kahkesi" ve ‘"Antep muskası" için de harekete geçti.
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninin 12. sayısında coğrafi işaret tescil başvurusu kabul edilen ürünler ve şehirlerini yayımladı.
  • Açıklamada görüşlerine yer verilen GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Antep bulguru, Antep kurutmalık patlıcanı, Antep köy kahkesi ve Antep muskasının Gaziantep adına tescillenmek üzere askıya çıkarılan ürünler arasında yer aldığını bildirdi.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yayımlanan listede, Gaziantep’in 4 farklı ürünle ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Tiryakioğlu, askıya çıkarılan ürünlerin üç aylık bekleme sürecinin ardından coğrafi işaret tescil belgesi alacaklarını ifade etti.

GTB tarafından yaklaşık 1,5 yıldır sürdürülen titiz çalışmaların artık meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Tiryakioğlu, şöyle devam etti:

#Ahmet Tiryakioğlu
#Antep Bulguru
#Antep Köy Kahkesi
#Antep Kurutmalık Patlıcanı
#Antep Muskası
#Coğrafi işaret
7 yıl önce