|

Gaziantep'te bombalı saldırı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki bir sokak düğününde bombalı saldırı meydana geldi. Valilik, saldırıda 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 94 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yeni Şafak
00:05 - 21/08/2016 Pazar
Güncelleme: 06:41 - 21/08/2016 Pazar

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi'ndeki bir sokak düğününde saat 22.50 sıralarında bombalı saldırı gerçekleşti.



Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı.



Gaziantep Valisi: Yaralılar var


Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kent merkezindeki bir düğünde bir terör saldırısı meydana geldiğini, yaralananlar olduğunu bildirdi.



Vali Yerlikaya, "Terör örgütleri tarafından Akdere Mahallesi'nde bulunan bir düğün salonunda menfur bir saldırıda bulunulmuştur. Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen 112 ekiplerince yapılmıştır. Sağlık personelleri göreve çağrılmıştır. Olayın detayları belli oldukça açıklama yapılacaktır" dedi.





AK Parti Millekvekili Erdoğan
: Canlı bomba olduğu düşünülüyor


AK Parti Gaziantep Millekvekili Mehmet Erdoğan, "Yine bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Maalesef hayatını kaybeden şehitlerimiz var, yaralılarımız var. İlçemiz merkez bir ilçe. Canlı bomba olduğu düşünülüyor. Netleşmesini bekleyeceğiz. Maalesef hayatını kaybedenler ve yaralılarımız var" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan
bilgi aldı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı.





Başbakan talimat verdi


Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep'te gerçekleşen saldırının ardından Başbakan Yardımcısı Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.





Valilik: 30 kişi hayatını kaybetti


Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a yükseldiği bildirildi. Açıklamada, "20 Ağustos 2016 Cumartesi günü akşam saatlerinde Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesinde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır. Ülkemizin ve aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyoruz. Yıkıcı ve bölücü mihraklar, bu ve benzeri saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu hain saldırıyı gerçekleştirenler yüce Türk Adaleti önünde hesap vereceklerdir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" denildi.



Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen saldırı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptı.



Başbakan Yıldırım'dan talimat


Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı.



Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, terör saldırısına ilişkin Bakan Ala ve Vali Yerlikaya'dan bilgi aldı.



Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.



Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını tamamladı


Gaziantep'te sokak düğününde meydana gelen terör saldırısının ardından olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını tamamladı.



Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki saldırının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, çalışmaları titizlikle yürütüyor. Olay yeri inceleme ekiplerinin uzun süren çalışmalarının ardından Şahinbey Belediyesine bağlı ekipler de araçlarla sokakta temizlik çalışması yaptı.





#Gaziantep
#Şahinbey
#Patlama
#Bombalı saldırı
8 yıl önce