|

Gaziantep'te patlama: 7 ölü

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nin arkasında Güneydoğu Galvaniz isimli firmanın işletmesinde yaşanan patlamada, 7 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Aa
00:00 - 30/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 11:32 - 30/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Gaziantep'te patlama: 7 ölü
Gaziantep'te patlama: 7 ölü

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir galavaniz fabrikasında, patlama meydana geldi.

Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, "Patlamanın, buhar kazanlarının basıncının muhtemelen çok yüksek yükselmiş olmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Ölenlerden 2'si Suriyeli

Patlamanın olduğu bölgeyi güvenlik çemberi içine alan Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, olay yerinde Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker gözetiminde inceleme yaptı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, 'Galvaniz fabrikasında yaşanan patlamada 5 Türk, 2 Suriye uyruklu vatandaş hayatını kaybetti.' dedi. Peker, patlamada hayatını kaybedenlerden 6'sının kimliğini tespit ettiklerini söyledi.

Ölenlerin kimlikleri

Patlamada Lütfü Çalakan, Ramazan Bezgin, Emrah Özboya, Serdar Tufan ile Suriye uyruklu Mohamed Ashour ve Hasan Esad ile Kenan Kaya hayatını kaybetti.

Bu arada, patlama sonrasında ulaşılamadığı belirtilen kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Olayın meydana geldiği Organize Sanayi Bölgesi'ndeki galvaniz fabrikasına vinç getirildi. Vinç yardımıyla fabrika içindeki bazı borular kaldırılarak, başka bir bölüme götürülüyor. Çalışmaya işçiler ve polis de yardımcı oluyor.

Bu arada, bazı itfaiye erleri binanın üzerine çıkarak çevreyi gözlemliyor. AFAD ve itfaiye ekipleri de bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

Yaralıların kimlikleri belirlendi

Patlamada yaralananların kimlikleri belirlendi, yaralılar 4 farklı hastanede tedavi altına alındı.

Yaralılardan Ayhan Keklikçi, 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde, Ali Uzunlar, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde, Ertuğrul İnan, Mehmet Karakaya, Memik Göğüş ve Faik Çetin Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde, Mahmud Abdullah ise Medical Park Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bu arada patlamada hayatını kaybeden Suriye uyruklu 2 kişinin cenazesi Kilis'e gönderildi. Cenazelerin buradan da Suriye'nin Halep şehrine bağlı Azez ilçesine gönderileceği öğrenildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise Gaziantep'teki fabrikada meydana gelen patlamaya ilişkin, 'Yapılması gereken ne varsa hepsinin takipçisi olacağız' dedi.

Cenazeler ailelere teslim edildi

Patlamada hayatını kaybeden Lütfü Çalakan, Ramazan Bezgin, Emrah Özboya, Serdar Tufan'ın Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazeler, otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen ailelerin üzgün oldukları gözlendi.

11 yıl önce