|

Geleceğin çevresini planlıyor

Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 1/100 binlik Mersin Çevre Düzeni Planı’nı hakkında açıklama yaptı. Kentin geleceğine yön verecek ve Mersin’e nefes aldıracak plan ile arazi kullanımı daha reel hale getirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:21 - 6/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Geleceğin çevresini planlıyor​​
Geleceğin çevresini planlıyor​​
1/100 binlik Mersin Çevre Düzeni Planı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın öncelik listesine aldığı ve vakit kaybetmeden çalışmalarına başladığı 1/100 binlik Mersin İl Çevre Düzeni Planının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığı ifade edildi. Kentin geleceğine yön verecek, mevcut olumsuzlukları ortadan kaldıracak ve imar yönünden Mersin’e nefes aldıracak plan ile arazi kullanım kararları bir stratejik yaklaşım içinde kurgulandı.

Mersin’in küresel, ülkesel ve bölgesel düzeyde potansiyellerinin değerlendirildiği Mersin İl Çevre Düzeni Planı ile kentin doğal ve kültürel değerleri sürdürülebilir araçlar ve yöntemlerle korunup geliştirilecek, kontrolsüz göç ve hızlı kentleşme problemlerinin yarattığı ekonomik sorunlar çözülecek, kentsel gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın yönlendirilmesi sağlanacak.

KURUMLARLA YAZIŞMALAR TAMAM
Proje kapsamında çalışmalara başlanmadan önce, Büyükşehir tarafından, kurumlarla karşılıklı yazışmaların yapıldığı ve Mersin İl Çevre Düzeni Planı ile ilgili gerekli izinlerin, görüş, öneri ve taleplerin alındığının belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Plan 2015 yılı içerisinde kentin tüm dinamikleriyle görüşülüp önerileri alınarak, plandan beklentileri ve ihtiyaçları tespit etmek amacı ile farklı tarihlerde toplantılar gerçekleştirilmiştir. Yapılan tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından, 1/100 binlik Mersin İl Çevre Düzeni Planı ve Kent Bütünü Araştırma ve Analitik Etüt Çalışmaları belediyemizce tamamlanmıştır.”
Tüm aşamaları sorunsuz işledi

Planın teslim alınması ve ihtisas komisyonlarına havalesi ile birlikte farklı tarihlerde plan değerlendirme ve görüş alma toplantılarının gerçekleştiği bilgisi verilen açıklamada, “Toplantıların ardından; 1/100 binlik Mersin İl Çevre Düzeni Planı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10/10/2016 tarih ve 933 sayılı kararı ile uygun görülerek onaylanmış, Adana-Mersin Planlama Bölgesi 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nda, revizyon yapılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulmuş ve Bakanlıkça onaylanmıştır” denildi.

#Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#Mersin
#Burhanettin Kocamaz
7 yıl önce