|

Gençleri feda edemeyiz

Uyuşturucu terörünün silahlı terörden farksız olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin gençlerini uyuşturucu terörüne asla feda edemeyiz” dedi. Sorunun devlet ve sivil toplum işbirliği içinde el ele çözülebileceğini vurgulayan Erdoğan, milli ve manevi değerleri güçlü bir gençlik yetiştirilmesinin önemine işaret etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:20 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Külliye’de sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerine iftar veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde giderek artan ve sokaklara kadar yansıdıyan uyuşturucu terörüne dikkat çekti. Sorunun sivil toplum ve devletin işbirliğiyle çözülebileceğine vurgu yapan Erdoğan, gençleri ne silahlı teröre ne de uyuşturucu terörüne feda edemeyeceklerini kaydetti. Milli ve manevi değerleri güçlü bir gençlik yetiştirmenin önemine işaret eden Erdoğan, bu konuda STK'ları göreve çağırdı. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

KANGREN OLMADAN
TEDAVİ EDELİM

Ülkemiz 10 yıllardır terör cehalet madde bağımlılığı gibi özellikle gençlerimize hedef alan tehditlerde mücadele ediyor. Terörle mücadele konusunda çok yönlü projeleri hayata geçirdik. Kalkınma alanında yılların ihmalini gidererek Doğu ve Güneydoğu bölgemize çok ciddi yatırımlar yaptık. Güvenlik noktasında polisimiz askerimiz güvenlik korucularımız aralıksız bir şekilde yürüttükleri operasyonlarla dağları, sığınakları, kamplarını terör örgütüne dar ediyor. Bizim nazarımızda silahlı terör neyse uyuşturucu terörü de odur. Son günlerde basın yayın organlarına yansıyan hatta kendimizin de yol kenarında bizzat şahit olduğu yürek yakıcı manzaralar bu konularda halen eksiklerimizin olduğunu gösteriyor. Kaldırım köşelerinde veya sokak ortasında kendinden geçmiş bir şekilde kendini bırakmış gençler sadece devlete değil hepimize ciddi sorumluluklar yüklüyor. Milletçe bu yarayı daha fazla büyümeden kangrene dönüşmeden tedavi etmemiz gerekiyor.

80 MİLYONLUK BİR AİLEYİZ

Bunun yolu da aile, okul, üniversite, medya ve sivil toplum olarak el birliği içinde dayanışma içinde meseleye eğilmemizden geçiyor. 80 milyon olarak biz büyük bir aileyiz. Bu tür sorunların çözüme kavuşturulmasında da bir aile gibi hareket etmeliyiz. Bu ülkenin gençlerini ne Kandil’deki ve Pensilvanya’daki terör baronlarına ne de uyuşturucu terörüne asla feda edemeyiz. Bunlar bizim gençlerimiz, bizim gençlerimiz bizim çocuklarımız. Gençlerimizin eline silah vererek, bedenine uyuşturucu zerk ederek zihinlerini iğfal ederek geleceğimize kast edenlere göz yummayacağız. Bunun yolu milli ve manevi değerlerimizle ve teçhiz edilmiş kendini bilen özgüven sahibi bir gençlik yetiştirmekten geçiyor.

STK'LARA ÇAĞRI

Bize sokak köşelerinde dağ başlarında hayatlarını söndüren değil, ömrünü bu ülke ve bu millet için vakfeden gençler lazım. Bu konuda özellikle sivil toplum kuruluşlarımıza önemli görevler düşüyor. Terör örgütlerine de uyuşturucuya da kaptırdığımız her gencimizde devletle birlikte sivil toplum kuruluşlarımızın da mesuliyeti var.

Millet
tükürüğüyle
boğar

15 Temmuz’u gerçekleştiren ihanet çetesinin mahkemelerde hiçbir pişmanlık göstermediklerine dikkat çeken Erdoğan bunun cinayetleri taammüden işlediklerini gösterdiğini söyledi. Erdoğan şöyle devam etti: Türkiye onların tüm dünyada propagandasını yaptıklarının aksine bir hukuk devleti olduğu için böyle davranabiliyorlar. Kendi hallerine bıraksak milletimiz bunları sokakta tükürüğüyle boğar. STK yöneticileri olarak sizlerden de mahkemelerde hazır bulunmanızı özellikle rica ediyorum. Bunları takip etmelisiniz ve onların şovlarına fırsat vermeyerek süreç tamamlanana kadar mahkemeleri hem fiziki olarak hem de işlemler açısından çok yakından takip etmelisiniz.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Uyuşturucu
7 yıl önce