|

Geri Gönderme Merkezinde yangın: 60 göçmen kaçtı

İstanbul Kumkapı'da bulunan Geri Gönderme Merkezinde çıkan yangında 3 kişi hafif yaralandı. Yangın sırasında çoğunluğu Afganistan ve Pakistan uyruklu olan 60 göçmen kaçtı. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

Yeni Şafak
12:40 - 19/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:30 - 19/11/2016 Cumartesi
AA
Yangın sırasında çok sayıda göçmenin kaçtığı öğrenildi.
Yangın sırasında çok sayıda göçmenin kaçtığı öğrenildi.

Çifte Gelinler Caddesindeki İstanbul Valiliği İl Göç İdare Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezinin 3. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.



İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Merkezdeki göçmenler, binanın arka bahçesine çıkarıldı.



Polis bina çevresinde önlem alırken, Fatih, Beyoğlu ve Bayrampaşa itfaiyesi ekipleri yangına müdahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, 3 kişi hafif yaralandı.



Yangından yararlanan bazı göçmenler kapıları aşarak kaçtı. Polisin havaya ateş açtığı o anlar, kameralara da saniye saniye yansıdı.





60 göçmen kaçtı


Çıkan yangını fırsat bilen yaklaşık 60 kişinin kaçtığı belirlendi. Sınır dışı edilmelerine karar verildiği belirtilen bu kişilerin çoğunluğunun Afganistan ve Pakistan uyruklu olduğu kaydedildi.



Bu arada, göçmenlerin kaçışları vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.



Görüntülerde, binanın giriş kapısını zorlayarak çıkan kalabalık göçmen grubun ara sokaklara doğru kaçması ve bu sırada polisin havaya uyarı ateşi açması yer alıyor.



Öte yandan, yangında yaralanan 3 kişinin tedavisinin Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürdüğü, durumlarının iyi olduğu bildirildi.



Çifte Gelinler Caddesindeki İstanbul Valiliği İl Göç İdare Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezinin 3. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında 3 kişi yaralanmıştı.


#Geri Gönderme Merkezi
#Yangın
#Kumkapı
#Göçmen
7 yıl önce