|

Geri sayım başladı son 9 metre

Avrupa ve Anadolu yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesinde geri sayım başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:46 - 1/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Köprüyü bitirmek için gece gündüz çalışan işçilerin birbirlerini “son 9 metre” diyerek motive ettikleri görüldü. ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde çelik tabliye montaj işlemlerinde de sona gelindi. En ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 58'inin montaj ve kaynak işlemleri sona erdi.





SON ÇELİK TABLİYE


3. Köprü Çelik Tabliye Sorumlusu, son 1 ayda 10 adet çelik tabliyenin yerine konularak, rekor sayılabilecek nitelikte bir ilerleme olduğunu söyleyerek, “Çelik tabliye montaj işleminde daha önce “Derrick Crane” adı verilen vinçler kullanılıyordu. Şimdi ise Lifting Gantry” adı verilen farklı bir vinç kullanılmaya başlandı. Bu yöntemle ortalama 5 günde eş zamanlı olarak Asya ve Avrupa'da çelik tabliye konulma işlemi gerçekleştirildi. Bu yüzden 1 ay gibi kısa sürede hızlı şekilde köprüde ilerleme sağlandı. 10 adet çelik tabliye konuldu. 238 metre ilerleme sağlandı. Şimdi sadece son çelik tabliyenin yerine konulma işlemi kaldı. Onunla birlikte 3. Köprü'de artık karşıdan karşıya geçme imkanımız olacak. Gelecek hafta içinde son çelik tabliyeyi de yerine koymayı planlıyoruz” dedi.


#Yavuz Sultan Selim Köprüsü
#son 9 metre
#3. Köprü Çelik Tabliye
#Derrick Crane
8 yıl önce