|

Girişimcilik Ödülü kahramanlara

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD), 2016’nın girişimcilik ödülünü 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı duran şehit ve gazilerine ithaf etti. Darbe girişimine karşı bedenlerini siper eden kahramanları temsilen ödülü 15 Temmuz Gazileri Sabri Ünal ve Fatih Üstün aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:55 - 18/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Girişimcilik Ödülü kahramanlara
Girişimcilik Ödülü kahramanlara

Girişimciliği teşvik, bunu yaparken de ahlaki kurallara göre olması için mücadele veren Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD), 2016 yılı girişimcilik ödülü sahiplerini buldu. 2004'ten bu yana her yıl bir işletmeye girişimcilik ödülü veren İGİAD, bu seneye özel olarak programda değişiklik yaptı. Geçen yılın girişimcilik ödülü; 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı vücutlarını tanklara, mermilere siper eden şehit ve gazilere verildi. Önceki akşam İstanbul'da düzenlenen törende ödülü şehit ve gazilerimiz adına 15 Temmuz Gazileri Sabri Ünal ve Fatih Üstün aldı.



EKONOMİYE İÇİN DE AHLAK GEREKLİ Mİ?


Törenin ardından düzenlenen 'Ekonomi Değerlendirme Paneli'nde konuşan Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak ve BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, Türkiye'nin insan kaynağına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Hayatın her alanında olduğu gibi iş dünyasında da karşı karşıya kalınan sorunların her alanı etkilediğine dikkat çeken Torlak, 'ekonomi ahlaklı olmalı mı?' ve 'ekonomiye ahlak gerekir mi?' sorularının özellikle iletişim araçlarının da yaygınlaşmasıyla birlikte, tüm dünyada artık sorulur ve sorgulanır hale gelmeye başladığını ifade etti.



AHLAKLI REKABET


Torlak, buna yönelik hem akademik ve pratiğe dönük hem eleştirel ve ufuk açıcı eserler yazılarak iş dünyasıyla paylaşıldığını aktardı. Türkiye'nin bilgi güvenine ihtiyacı olduğunu ifade eden Torlak, “Çok rekabetçi bir ortamdayız. Rekabet ederken öngörülebilirlik önemli. Yılmadan bıkmadan atacağımız adımı ve rekabeti ahlakla yapacağız” diye konuştu. TÜBİTAK'ın yeniden yapılandırılmasına da değinen Torlak, bu değişimin diğer sektörlere katkı sağlayacağı öngörüsünde bulundu.



EN BÜYÜK DOĞAL KAYNAĞIMIZ İNSAN


BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu ise iş ahlaklı merkezli yaklaşımın her alanda olduğu gibi ekonomide de çok önemli olduğunu belirtti. Uzun vadeli ortaklıkların güven odaklı bir yaklaşımdan kaynaklandığını ifade eden Dortluoğlu, “Güven eninde sonunda meyvelerini veren bir ağaçtır. Doğal kaynağımız kısıtlı ama bizim kaynağımız insan. Önce insan kaynağımızı iyi eğitmeliyiz" dedi.



GİRİŞİMCİLİK DE HELAL OLMALI


İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, İGİAD'ın ekonomiye ve iş dünyasına ahlaklı girişimciliği bir hayat tarzı olarak sunduğunu vurguladı. Çok para kazanmanın tek başına birşey ifade etmediğini vurgulayan Karahan, “Parayı ne kadar kazandığımız değil, onu nasıl ve hangi yollarla kazandığımız ve hangi yolda harcadığımız önemli” diye konuştu.











#Girişimcilik
#Sabri Ünal
#Fatih Üstün
#TÜBİTAK
7 yıl önce