|

Gitar saz org çalamadıkları yok

Kocaeli’de bir okulda 4. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinden öğrendikleri enstrümanları müzisyenlere taş çıkartırcasına çalıyor. Her öğrencinin en az iki enstrümanı çalmayı bildiği sınıfta, gruba verilen isim ise ‘Minik Notalar’. Okula başlarken nota derslerine de başlanıldığını belirten öğretmen Sezer Ortadağ, "Mezuniyetten sonra konserler vereceğiz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:20 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Gitar saz org çalamadıkları yok
​Gitar saz org çalamadıkları yok

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan Mehmet Akif İlkokulu’nun 4-C sınıfta okuyan öğrenciler, öğretmenlerinin yardımıyla öğrendikleri enstrümanları çalarak hem okul hayatlarına renk katıyor hem de geleceğin müzisyeni olmak için kendini yetiştiriyor. Her öğrenci en az iki enstrüman çalabiliyor.

İKİNCİ KUŞAKLAR

Sınıf öğretmeni Sezer Ortadağ yönetiminde 1. sınıfa başladıklarından beri enstrüman çalmayı öğrenen miniklerin, ‘Minik Notalar’ isimli bir de grubu var. Minik Notalar’ın şu anda ikinci kuşağını eğittiğini belirten sınıf öğretmeni Sezer Ortadağ, “Kendim müzikle ilgileniyorum. Öğrencilerime getirip arada çalıyordum. Çalarken onların da çok hoşlarına gittiği için öğrenmek istediler. Biz de bu şekilde Minik Notalar grubunu kurduk. Bundan 8 yıl öncesine dayanıyor bu mazi. Aslında şu an burada olan öğrencilerim Minik Notalar grubunun ikinci kuşakları. Birinci kuşak mezun oldu. İkinci kuşak da bu sene mezun olacak” ifadelerini kullandı.

SAZ ÇALAN
ORG DA ÇALIYOR

Müzik adına bildiği her şeyi öğrencilerine öğretmek istediğini belirten Ortadağ, “Benim müzik aşkım aslında aileden geliyor. Ailemizde müzikle uğraşan çok kişi var. O yüzden ben de küçükken onlardan etkilenerek kendimi bu akımın içerisinde buldum. Şu anda çocuklar melodika, gitar, bağlama, org, def, vurmalılar, marakas, bunları çalıyorlar. Oldukça geniş bir enstrüman yelpazemiz var. Minik Notalar grubunda şöyle bir durum var. Herkesin bir enstrümanı yok. Herkesin birden fazla enstrümanı var. Örneğin bağlama çalan aynı zamanda gitar da çalabiliyor. Gitar çalabilen aynı zamanda org çalabiliyor, org çalabilen diğer enstrümanları da çalabiliyor. Bu da silsile yoluyla devam ediyor” dedi.

  • Enstrümanları
    arkadaş oldu
  • Öğrencilerinin mezun olduktan sonra da çalışmaya devam ettiklerini aktaran Sezer Ortadağ, “Öğrencilerim beşinci sınıfa geçtikten sonra da tabii ki takip ediyorum. Kurduğumuz grup devam ediyor. Çünkü Minik Notalar çok büyük bir aile. Hatta bir müzik akımı olma yolunda ilerliyor. Enstrümanları onlar için aslında bir arkadaş gibi. Ben onlara bir arkadaş kazandırmaya çalıştım. Arkadaşlarını çoğaltmak ve onlarla devam etmek biraz da onların elinde” dedi.
#Kocaeli
#Sezer Ortadağ
7 yıl önce