|

'Gizli bir şey yok'

Bağımsız İletişim Ağı temsilcileri ile Mehmedin Kitabı'nın yazarı Nadire Mater, haklarındaki iddialara cevap verdiler

z
00:00 - 2/08/2001 Perşembe
Güncelleme: 11:40 - 27/05/2014 Salı
Yeni Şafak
'Gizli bir şey yok'
'Gizli bir şey yok'

Bağımsız İletişim Ağı (BİA) temsilcileri, BİA'nın kuruluşu ve ekonomik gelirleri hakkındaki iddialara yanıt verdiler. BİA'nın İstanbul'daki bürosunda yapılan açıklamaya aralarında TMMOB, Türk Tabipler Birliği, IPS iletişim Vakfı ve bazı yerel radyo ve gazete temsilcilerinin bulunduğu 16 kişiden oluşan Proje Yürütme Kurulu katıldı.

Kurul adına açıklama yapan Cumhur Kılıççıoğlu, bu projenin yerel medyanın varolan yayın tekeline alternatif oluşturması ve yerel yayıncılığın uluslararası normlara uygun hale getirilmesi amacıyla kurulduğu söyledi.

Kılıççıoğlu, direktörlüğünü Ertuğrul Kürkçü ve Nadire Mater'in yaptığı IPS İletişim Vakfı üzerinden AB MEDA Fonu'na projenin finansmanı için başvuru yapıldığını ve şu ana kadar vakfa 333 bin Euro'nun verildiğini, paranın projede belirtilen işlerde kullanıldığını belirterek gizli hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

Açıklama gönderdim

Nadire Mater ise Mehmedin Kitabı hakkındaki iddialar için Hürriyet ve Cumhuriyet'e açıklama gönderdiğini açıklamanın yayınlanmaması halinde ayrıntılı açıklamada bulunacağını söyledi.


23 yıl önce